Kamala
Petolintu
CD-R
4
Viime vuonna perustettu Kamala on neljästä nuoresta naisesta koostuva raskasmetalliyhtye, jonka kesällä 2006 ilmestynyt demo pitää sisällän kolme kipaletta radiosoiton mittaista rokkaavaa metallia. Bändi itse kuvailee esikuviensa löytyvän lähinnä thrash-metallin puolelta, mutta aktin omista biiseistä suoranaista rässiä ei varsinaisesti löydy.

Jos rässäävyyttä ei juuri levyltä löydykään, on raskasta rokkaavuutta tarjolla sitäkin enemmän. Rehvakkaan äijähevin örähtelyn on korvannut asenteikas ja voimakastahtoisen kuuloinen naislaulu, joka toimii suorastaan yllättävän hyvin sinänsä mukavasti persuksille potkivien riffien seurana. Riffeistä löytyykin mukavasti groovea ja perinteisen hevin maittavaa murjomista, ja tätä vielä ryyditetään lisää yksinkertaisella, mutta sitäkin toimivammalla perkussiopuolella.

Demon soundipuoli on kevyesti keskitason yläpuolella. Kitarat murjovat korvia herkullisen raskaasti ja tekevät kipaleista nasevan kuuloisia. Eikä muutakaan tuotantopuolta kehtaa ontuvaksi haukkua. Naislaulu sen sijaan jakaa melko varmasti kuulijat kahteen luokkaan: niihin, jotka tällaisesta pitävät ja toisaalta taas tällaiselle ilmaisulle allergisille puristeille. Allekirjoittanut ylläti itsensä kuulumasta enemmän ensimmäisene luokkaan, vaikken tällaisen kuulijakuntaan kuulukaan. Jos ei muuta, niin ainakin laulu - niin päävokalisti kuin taustalaulajatkin - on osaavaa ja hallittua.

Petolintu ei taatusti iske jokaiseen raskaan rockin ja metallin kuuntelijan makuaistiin, mutta pisteet on annettava bändille osaavasta ja tyylitajuisesta soitosta yhdessä hyvien soundien kera. Ei tämä meikäläisen metallia ole alkuunkaan, mutta omalla alallaan kova demo kaikesta huolimatta.
28.08.2006, Serpent
Muita demoja Lisää »
Riittämättö  |  Päästä irti  |  
http://www.kamala.fi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4128
Palaa »