Depth Beyond One's
Soledad In The Gale
CD-R

Vasta reippaat neljä kuukautta kasassa ollut Depth Beyond One's kertoo kotipaikakseen Oulun ja ensimmäisen demonsa genreksi progressiivisen metallin. Vaikutteina ovat mm. Dream Theater, Meshuggah ja Ephel Duath. Eli neljän kuukauden yhteissoitoilla hypätään heti sinne altaan varmasti syvimpään päähän. Kaiken kukkuraksi kyseessä vielä yhtyeen rumpalin ensimmäinen nauhoitus ikinä. Eli nuori bändi, kasassa todella vähän aikaa ja musagenre sieltä vaikeimmasta päästä. Pakkohan tämän on olla ihan kauheaa räveltämistä, eikö?

No perkele. Ei ole. Jätkät osaavat soittaa, ja lisäksi musiikki on vielä jokseenkin esikuviensa kuuloista, niin hyvässä kuin pahassakin.

Progressiivinen metalli on genre, jossa musisointi menee helposti soitinrunkkailun ja kikkailun puolelle. DBO ei selviä ensidemollaan aivan puhtain paperein tässä osastossa. Vaikka kappaleet ovat kauttaaltaan viihdyttäviä, mahtuu keskmäärin kuuden ja puolen minuutin mittaisiin biiseihin mukaan osia, joiden tarpellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Tilanne olisi varmasti tuskastuttava, jos bändi ei hallitsisi soittimiaan. Onneksi DBO hanskaa instrumenttinsa, jolloin venytetyt sooloilut eivät tunnu ollenkaan pahoilta. Ja löytyyhän tuolta demolta paljon hienoja oivalluksiakin, sekä ihan oikeita biisejä. Silti mitään Dream Theateria yhtye ei ainakaan vielä ole, mutta eihän sitä tulevaisuudesta koskaan tiedä. Sen ainakin tiedän, että bändillä on taitoa ja selkeästi myös silmää kappaleiden kirjoittamista varten. Ainoastaan DBO:n yrittäessä herkistellä kappaleessa Stowaway tulee vahva tunne, että annetaan nämä sokeripullaballadit vastaisuudessakin DT:n hommiksi, eikö vaan?

Teknisesti demo on myös harvinaisen selkeää kuunneltavaa, joten demolevyn tuhnuisuuteen homma ei bändillä kaadu.

Kai te jo olette lähettäneet demoa Insideoutin ja muiden progelafkojen suutaan? En ihmettele vaikka yhtyeen musisoinnista innostuisivat muutkin kuin soittajat itse.
04.08.2006, Niko Kaartinen
Muita demoja Lisää »
Ebb  |  
http://www.dboband.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2252
Palaa »