Fred, Joni
The Reaper's Dreams
CD-R
4
Vaasalainen Joni Fred on varsinainen kitaravirtuoosi, edellisellä hyvinkin bluesvetoisella soolodemollaan Access All Areasilla oli jo huomattavaa potentiaalia, mutta nyt palapelin palaset tuntuvat löytäneen vielä edellistä demoa paremmin toisensa. The Reaper's Dreams -nimestä voi jo päätellä, että tällä kertaa blueskaavat on heitetty menemään ja demolla pelin henkenä on perinteinen heavymusiikki.

Herra kitarasankari on nyt säveltänyt neljä 80- luvun heavyn suuntaan kumartavaa instrumentaalibiisiä, jotka perustuvat kitarariffien ja soolokitaroinnin yhdistelyyn. Musikaalisesti tuotoksella liikutaankin mm. Iron Maidenin ja kitaralegenda Yngvie Malmsteenin jalanjäljillä. Kovinkaan omaperäiseltä materiaali ei onnistu kuulostamaan, mutta tekniseltä toteutukseltaan biisit edustavat todellista huippuluokkaa. Pelkäksi sooloiluksi homma ei karkaa, vaan kappaleiden riffeihin ja tunnelmiin on kiinnitetty hyvin huomiota.

Demon soundipolittiikka on hieman kotitekoisen kuuloinen, mutta kun ottaa huomioon, että Joni vastaa itse kaikesta aina rumpujen ohjelmoinnista viimeisiin miksausvaiheisiin saakka, ei voi kun ihmetellä herran omistautumista asialleen. Saatteessa Joni mainitsee liittyneensä myös Funeral Veil -nimiseen kokoonpanoon. Hyvä niin, sillä uskon että Jonilla on paljon annettavaa oikealle bändillekin, tällaiset sooloprojektit jäävät valitettavan usein ostavan yleisön ja levy-yhtiöiden keskuudessa vähälle huomiolle.

E-mail: ironevil2002@yahoo.com
05.04.2005, Olli Rinnekangas
Muita demoja Lisää »
Across the Void  |  Out Of The Silence  |  Access All Areas  |  
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2836
Palaa »