HB
Turhaa tärinää?
CDS
4
Forssalainen HB on aikaisemmin julkaissut kokopitkän levyn omakustanteena ja nyt pukkaa ulos sinkkua. Suhteessa aiempaan julkaisuun ollaan menty selkeästi eteenpäin musiikillisesti ja soundillisesti. Vaikkei suurta vikaa aiemmassa levyssäkään ollut.

Sinkun eka biisi alkaa suorastaan tunnelmoivalla popilla, mikä ei allekirjoittaneeseen suuremmin iske, vaikka musiikki onkin kaunista ja hyvin tehtyä. Biisi kehittyy kuitenkin kevyemmän sorttiseksi metalliksi siinä määrin, että sinkusta voi metalliarvostelun tehdä. Välistä bändin musiikissa on mukana melkein progehtavia elementtejä, vaikkei tätä varsinaisesti uskalla vielä progemetalliksi nimittää. Sinkun toinen biisi jatkaa pitkälti samoilla linjoilla, mihin ensimmäisen loppupuoli jää.

Sinkku on äänitetty ja miksattu Headlinella ja masteroitu Finnvoxilla, joten laatu on huomattavasti parempaa, kuin keskivertodemoilla. Äänimaisema on täyteläinen ja hieman ilmava, eikä sitä ole miksattu täyteen. Kaikkein vahvimmin esille tulee naislaulaja, jolla on hyvä ja puhdas ääni, joka natsaa hyvin kevytmetallisten biisien kanssa.

Syntikka kuulostaa hyvältä ja toimii mukavasti rikastuttuvana tekijänä bändin kokonaissoundissa. Kitaristikin väläyttelee välillä osaamistaan. Itse toivoisin ehkä kuitenkin vahvempaa panosta kitaristilta pidempien soolojen merkeissä. Kaikenkaikkiaan HB:n biiseissä on melodioita ja kertosäkeet, jotka jäävät soimaan päähän.
10.01.2005, Pekka Ryhänen
http://www.hbmusic.net/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4856
Palaa »