Kansitaide Brother Firesauce
Brother Firetribe
kastike

[ Poppamies ]

( 8 )
Tuotetiedot:
Tulisuus: 6/10
Ainesosat: vesi, habanero, sipuli, ruokoetikka, sinappijauho, hunaja, suola (3,4%), valkosipuli, etikkahappo, curry, paprika, sakeuttamisaine (ksantaanikumi), kurkumauuute, paprikauute.

Avattuna säilytettävä jääkaapissa. Parasta ennen, katso pakkaus. Varottava tuotteen joutumista silmiin ja hengityselimiin.

Koko: 150ml
Valmistusmaa: Costa Rica

Yhä useampi rock- tai metalliyhtye on saanut viime vuosina omia oheistuotteitaan. Yksi suosituimmista tavoista brändätä bändille jonkinmoinen nautintotuote on ollut chilikastikkeisiin satsaaminen. Nämä ovatkin tuoneet itse kunkin bändin tunnettuutta osaksi ruokapöytää. Nyt tähän kerhoon on liittynyt myös keveämmän menomusan Brother Firebribe, jonka oivallisesti nimetty Brother Firesauce tuo puhtia vähän erilaisella otteella. Teoksen sisällöstä vasta tälläkin kertaa laadukkaista aineistaan tunnettu Poppamies.

Siinä missä suurin osa bändichilikastikkeista on keskittynyt tulisempaan päähän, joka ei valtavirtayleisöä kosi överiksi vedetyn kapsaisiinipitoisuutensa takia, on Brother Firesaucen tapaus tyystin toinen – hyvällä tavalla. Brother Firesauce erottuu muista, yleensä "ylitulisista" punaisista pulloista kolmellakin tavalla. Ensimmäisenä näistä osuu silmään myrkynkeltainen väri, joka tuo mieleen sinapin. Jo se herättää kiinnostuksen: miten tämä tavara erottuu muista?

Korkki auki ja ensin perinteiseen sokkotestiin. Onkin yllätys, kun suussa ei polttele kovalla piikillä, vaan enemmänkin lämpimästi hehkua luoden. Maku on sinappinen, muttei liikaa. Sekoitus on jännittävä yhdistelmä pehmeyttä, makeutta, lämmikettä ja tuhtiutta.

Ensimmäisessä makutestissä soosi päätyi minun ja kanssasyöjien iloksi herkulliseen texmex-ruokaan. Koska jokaisella on oma sietokykynsä tulisuuden suhteen, kastiketta ei lorautettu suinkaan suoraan ruokaan, vaan jokaisen omaan annokseen. Vaikken pidä itseäni erityisen kovana tulisuuna, joskin sentään selvästi keskitasoa kovempana sellaisena, ero pöytäseurueen muihin oli selkeä. Parille muulle äijänköriläälle jo Firesaucen maku oli enemmän kuin riittävä ja tästä loihdin itselleni hämmentyneen ilmeen. Firesauce kun itselle tuntuu juurikin enemmän pöytämausteelta kuin varovaisesti annosteltavalta tippamausteelta.

Löinkin löylyä selvästi useimpia chilikastikkeita enemmän, eikä maku silti missään vaiheessa äitynyt kyyneliä nostattavaksi. Tämä on hyvän pöytämausteen merkki. Ensimmäinen huomio tulisuusasteesta olisi siis luokkaa sriracha tai Tabasco, mutta kuitenkin selvästi erilaisena makukokemuksena.

Kaikkiaan kokeilin Firesaucea noin puoleentusinaan erilaiseen ruokaan ja kastike tuntui sopivan hyvin monenlaiseen ruokaan mietoudensa ansiosta. Tosin maun sinappisuudesta on sanottava, että se taatusti jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Siinä missä itse pidin tällaista chilikastiketta suorastaan virkistävänä, jotkin tahot kommentoivat sinappisuuden olevan ristissä heidän makuhermojensa suhteen.

Kurkkaus tuoteselosteeseen paljastaakin keskeisiä ainesosia olevan niin habaneron, sinappijauheen kuin hunajankin muodossa – erilaisista mausteista puhumattakaan. Lopputulos on mielestäni hyvä, jos ei aivan erinomainen ja mikäli sinappimaista sävyä ei maussa kaihda, on tuote sopiva etenkin miedompaa tulisuutta kaipaavien makuun.

On sääli, ettei chilisooseissa ole samanlaista vakiintunutta asteikkoa kuin alkoholin prosentit, sillä nyt tulisuuden arviointi on melko lailla mielivaltaista hommaa. Eroja kun löytyy ihan päiväkohtaisesta fiiliksestä tottuneempaan suuhun. Joka tapauksessa Brother Firesauce saa minulta ehdottoman suosituksen maun ja tulisuuden suhteen. Firesauce on helposti annosteltava, kiitos maltillisen poltteen ja se on kuitenkin varsin riittoisaa kamaa srirachan lailla. Makukokemus taas poikkeaa suurimmasta osasta siinä määrin reilusti, että se sopii hyvin täydentämään jääkaapin muita soosivaihtoehtoja kilpailematta kuitenkaan suoraan niiden kanssa.

Brother Firetribe ja Poppamies ovat selvästi saaneet loihdittua hyllyihin jotain normaalista poikkeavaa, mutta vain hyvällä tavalla, ja se on peukun arvoinen suoritus.15.06.2017, Serpent
https://www.backstagerockshop.com/products/brother-firetribe-firesauce-chili?ls=fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1853
Palaa »