Kansitaide Pohjoista viljaa
Viikate
olut

[ Ruosniemen Panimo ]

( 6 )
Lager-olut
4,7 %
33 cl pullo

Rokkiyhtye Viikate tunnetaan kotimaisen mielenlaadun synkkätunnelmaisena tulkitsijana raffisti soivien riffien voimin. Tällainen musiikki on tietenkin mitä oivallisinta nautittavaa alkoholipitoisten juomien kanssa ja väittäisinpä, että juuri olut on menojuomista mitä oivallisin, kun halutaan päästä pohdiskelevaan mielentilaan ennenaikaisen sammumisen sijasta.

Ruosniemen Panimon kanssa yhteistyössä laadittu Pohjoista viljaa on kotimainen lager-olut, joka 4,7 prosentin vahvuisena löytyy myynnistä ruokakauppojen hyllyltä. Keveytensä ansiosta olut sopii niin kevyeen nautiskeluun kuin ruokajuomaksikin. Erityiseen suurin makunautintoihin tai iltojen puheenaiheeksi siitä ei kuitenkaan ole.

Pohjoista viljaa tuo mieleen radiosoittoisen rockin. Siis juuri sellaisen kuin mitä Viikatekin on, etenkin nykymuodossaan. Se, onko se sitten hyvä, huono vai täysin samantekevä, on laatusanavalinnaltaan sellainen, että jätän asian jokaisen henkilökohtaiselle kontolle mietittäväksi.

Viikate-olueksikin tituulerattava Pohjoista viljaa on nimittäin suoraan sanoen olueksi melko tylsä, joskin kepeän raikas janojuoma. Se ei erotu kanssakilpailijoistaan millään erityisellä tavalla – ei hyvässä, eikä pahassa. Sen maku on niin neutraali ja tavanomainen, että olisi mahdotonta vihata tämänkaltaista olutta. Toisaalta juuri samasta syystä tätä seitinohutta makua on vaikea ylistää yli muiden.

Janojuomiseen tämä olut sopii siinä missä mikä tahansa perus-lager, mutta viime kädessä Pohjoisen viljan parhaimmaksi kilpailuvaltiksi jää Viikate-kuriositeetti sekä keskivertoa hienompi etiketti. Juoma sopiikin oivallisesti vaikkapa lahjaksi juuri sellaiselle vastaanottajalle, jonka tietää pitävän oluesta, Viikate-yhtyeestä tai parhaassa tapauksessa molemmista, mutta varsinaista olutnautiskelijaa tällä tapauksella on vaikea lahjoa muikeaan ilmeeseen.
Etiketittömänä oluena Pohjoista viljaa olisi kuitenkin vain keskinkertainen taidonnäyte muiden joukossa.28.04.2017, Serpent
https://olutposti.fi/viikate-olalle-ja-bisselle-pohjoiseen/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 4063
Palaa »