Kansitaide Kulkurin valssi
Linnakivi, Jyrki
KIRJA

[ Like Kustannus ]

( 6 )
Sivumäärä: 200 ss.
Ilmestyi: 02/2017
ISBN: 978-952-01-1499-2
Sidosasu: sidottu

Jyrki Linnankivi alias The 69 Eyesin Jyrki 69 on elämänsä ja uransa aikana reissannut ympäri maailmaa, ja matkoilla on sattunut yhtä ja toista. Näistä tarinoista hän on koonnut tuoreimman kirjansa, eikä lukijalle sitä tavatessa jää epäselväksi että staroja on tavattu ja VIP-tiloissa on hengailtu.

Itse olin aina siinä luulossa, että The 69 Eyesin rumpali Jussi 69 kaikkine Cheekin stadionkeikalla feattauksineen jne. on se julkkistyrkky namedroppaaja, joka pakonomaisesti aina alleviivaa kuinka hän on inessä skenessä, ja että Jyrki 69 olisi vähän hillitympi tässä suhteessa. Kulkurin valssin perusteella asia ei todellakaan ole näin, sillä periaatteessa kirjassa ei ole paljon muuta sisältöä kuin itseriittoista, mahdollisimman kasuaalisti eri julkkisten nimien tiputtelua ja sen alleviivaamista, kuinka Linnakivi oli vakiokalustoa monen ulkomaalaisen gootti-, rokki- ja hevibaarin VIP-tiloissa jo ennen kuin The 69 Eyes breikkasi.

Kulkurin valssi koostuu lyhyistä, anekdoottimaisista tarinoista elämän varrelta – harmi vain että toisin kuin kunnon anekdootista, näistä tuntuu puuttuvan melkein aina pointti. Ellei pointti ole tuo jo mainittu ”katso kuinka elegantisti tiputin tämän nimen tähän”, mikä olisi vähän surullista. Voisi kuvitella että näin laajasti matkannut mies, joka on ilmiselvästi pyörinyt todella paljon eri maiden ja maanosien synkempien alakulttuurien menomestoissa osaisi tarinoida iskevämmin kuin mainita kuinka Lemmy pelasi raha-automaattia samassa baarissa tai Linus Torvalds avusti tulostimen kanssa ja jotenkin hämmentävän innokkaasti alleviivata kuinka kaikkialla oli hyvännäköisiä naisia. Sori, nämä eivät ole mielenkiintoisia tarinoita, nämä ovat keskenkasvuisen ihmisen egorunkkausta.

Aina välillä Linnankivi ikään kuin vahingossa onnistuu kertomaan ihan hauskan ja viihdyttävän tarinan, mutta pääosa kirjasta on sujuvasti kirjoitettua tyhjäkäyntiä. Varmasti näitä tarinoita on kiva muistella ja kertoa kavereiden kesken, mutta painetussa muodossa ne eivät vain toimi. Lukija kahlaa kirjaa sivu sivulta läpi toivoen että jossain vaiheessa selviäisi se pointti, miksi kirja on kirjoitettu, mikä sen opetus on, miksi minun pitäisi välittää näistä tarinoista? Vielä jälkisanojen kohdalla toivoo että nyt tulisi se ilmestyksenomainen paljastus… mutta ei, pelkkiä kahden pennin latteuksia.

Muutamasta valopilkusta huolimatta Kulkurin valssi on suorastaan raivostuttavan yhdentekevä ja turha kirja. Ei minua, ja tokkopa kovin montaa muutakaan kiinnosta lukea 200 sivua itseriittoista egotrippailua ja namedroppausta. Muuta tarjottavaa kun kirjalla ei ole.09.04.2017, Jesse Ryhänen
http://like.fi/kirjat/kulkurin-valssi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 2434
Palaa »