Kansitaide Värityskirja
Annala, Marko
KIRJA

[ Like Kustannus ]

( 9 )
Sivumäärä: 203 ss.
Ilmestyi: 03/2017
Sidosasu: sidottu
ISBN: 978-952-01-1605-7

Mokoma-yhtyeen keulahahmon Marko Annalan esikoisromaani Värityskirja on tarina rankasti koulukiusatusta pojasta, joka kivistä tietä pitkin kasvoi yhdeksi suomalaisen rockmusiikin ikoniksi. Mokoma-faneille Annalan elämän raadollisuus on tullut tutuksi sydäntä riipivistä sanoituksistaan, mutta nyt mystisen hahmon elämää raottaa laulaja itse ja omin sanoin 203-sivuisen romaanin verran. 

Mielenkiintoiseksi minäkertojan näkökulmasta rakennetuksi kokonaisuudeksi kirja on erilainen elämänkerta. Se on useasta tarinasta koostuva jatkumo, joka vetää lukijan aivojen lisäksi hänen sydämensä mukaan. Hätkähdyttävät tosielämän tarinat riipivät sielua, ja tuovat ennennäkemättömän lukukokemuksen näin rock-kirjallisuudessa.

Kirjassa kuvaillaan ahdistusta ja synkeää elämää, jossa harmaan ja mustan seasta voi lopulta löytää iloa ja onnellisuutta.  Se on yhden miehen selviytymistarina.

Poika, joka pakotettiin nielemään muttereita, pakoilemaan henkensä edestä ja kokemaan yksinäisyys rankimman kautta, kasvoi lopulta iloiseksi ja auttavaiseksi ihmiseksi. Hän jopa pystyi kohtaamaan kiusaajansa, ja keskustelemaan tämän kanssa. Kirjan keskeisiä teemoja ovat lapsuuden traumat, perheellisen aviomiehen ponnistelut rakkaimpiensa eteen ja rankan mielenterveysongelman kanssa eläminen. Kirjan tapahtumat menevät aikajärjestyksessä, ja pomppivat hienosti eteenpäin kuin usvaiset muistikuvat tyylikkäissä mustavalkoisissa elokuvakohtauksissa.

Värityskirja on pysäyttävä lukukokemus, joka antaa lukijalleen uskoa huomiseen.  Se on romaani, joka kuvaa henkisen kasvun matkan siemenestä niittykummun kauneimmaksi kukaksi. Annalan kauniskielisyys luo uskomattoman sielukkaan tarinan, joka kaikessa realistisuudessaan uppoaa lukijan ihon alle pysyvästi.



02.04.2017, Lauri Kujanpää
http://like.fi/kirjat/varityskirja-2/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 2982
Palaa »