Kansitaide Thorium Black
Diablo
olut

[ Pyynikin käsityöläispanimo ]

( 8 )
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Laji: Stout
Alc. vol.: 6,5 %
Saatavuus: Diablo-keikat, e kaupoissa

Monista maukkaista, joskin vaihtelevantasoisista oluistaan tunnettu Pyynikin käsityöläispanimo on paiskannut kättä näyttävää paluuta tehneen Diablo-yhtyeen kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt Diablon parikymppisiä juhlistamaan tumma ja maistuva Thorium Black -olut.

Kuuden ja puolen voltin vahvuinen Thorium Black lyö heti kärkeen luulot pois ja voitelee kurkun mustuudella. Lagerkurkut saattavat törmätä vastareaktioon, sillä Diablo-oluesta löytyy ryhtiä ja jykevyyttä muutoinkin kuin vain alkoholiprosenttien muodossa.

Kolmesta näytepullosta kaikki oluet nautittiin erilaisissa olosuhteissa. Yksi texmex-ruoan yhteydessä ja pari silkkana nautiskelujuomana. Siinä missä ensimmäinen maistelu tuntui hienoiselta pettymykseltä jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä ruoan kanssa nautittu, aavistuksen lämpimämpi juoma tuntui puolustavan paikkaansa astetta paremmin. Mustanpuhuvan ryhdikkyytensä ja voimakkaan ominaismakunsa ansiosta olut tuntui pistävän hyvin kampoihin mausteiselle ruoalle ja täydentävän tätä vallan mainiosti.

Viimeinen pullo päätyi siemailtavaksi varsinaiseen arvosteluhetkeen eli työpäivän loppupäivälle kirjoitushetkelle niin sanotusti autotalliviilennettynä. Tämä lämpötila olikin paras valinta oluselle, siis hieman jääkaappia viileämpänä, muttei kuitenkaan huoneenlämpöisenä. Näin oluen tummat aromit nimittäin korostuivat esille alkoholin joukosta ja oluen vieno humalointikin sai paremman tilan loistaa makunystyröiden päällä.

Thorium Black ei ole niinkään voimakkaasti humaloitu IPA-sektorin olut, mutta maisteluoluena se puolustaa paikkaansa voimakkaan ominaismakunsa vuoksi. Jahka ööli saa hieman jääkaappiviileydestä lämmetä, maku paranee ja pehmeytyy kahvimaiseen ja jopa suklaiseen tuntumaansa. Jälkimaku on yllättävänkin tenhokkaasti potkaiseva, vaikkakin täysin eri tavalla kuin humaloidummat serkkunsa.

Pehmeitä, mutta yhtäältä voimakkaita olutmakuja hakevat konnössöörit ottakoot Thorium Blackin haltuunsa, sen verran palkitseva kokonaismaku pienistä puutteistaan huolimatta on. Humalatilahakuiseen juomiseen Thorium Black ei varmasti ole omiaan ja onkin lähinnä oivallinen valinta maisteluillan alkupuolelle.31.01.2017, Serpent
http://pyynikin.com/thorium-black-stout/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1524
Palaa »