Kansitaide Metal Tales: Fury Of The Guitar Gods

PELI

[ Nuberu Games ]

( 6+ )
Käyttöjärjestelmä:
Windows
Mac OS X
SteamOS + Linux

Pelityyppi:
3D top down twin stick shooter

Musiikki:
Diego Teksuo
Despite
Persefone
A Breach of Silence
Striker
Hyperion
Hyde Abbey
Legacy of Brutality
Nameless Day Ritual

Kauan sitten, kaukaisella 90-luvulla kun dinosaurukset vielä vaelsivat maapallolla, oravannahka oli valuutta Suomessa ja Amiga 500 oli ajankohtainen tietokone, ilmestyi tälle pelitietokoneiden klassikolle peli nimeltä Smash TV. Se oli raha-automaattipelikonversio, mutta alkuperäistä rahapeliä en ikinä kokeillut, joten minulle Smash TV on yhtä kuin yksi Amigan kovimmista räiskintäpeleistä. Smash TV lainasi fiiliksensä Arskan klassikkorainasta Running Man: kehystarinana oli futuristinen, väkivaltainen televisiokilpailu, jossa pelaajien piti selvitä huoneesta kerrallaan yksinkertaisesti lahdaten kaiken mikä tuli vastaan, keräten parempia aseita ja voittaen paahtimia ja muuta tuiki tärkeää krääsää matkan varrella.

Metalliaiheinen Metal Tales kopioi Smash TV:n perusidean hyvin suoraan. Tässäkin edetään huone kerrallaan tyhjentäen ne pahiksista ennen kuin siirrytään seuraavaan. Samoin kuin alkuperäisessä Smash TV –arcadepelissä, pystyy pelihahmo ampumaan eri suuntaan kuin liikkuu, tehden toiminnasta hektistä mutta myös monipuolisempaa kuin perusräiskinnässä missä ammutaan aina menosuuntaan.

Idean kopioimisessa ei sinänsä ole mitään väärää, ikävä vain että indietitteli ei yllä lähellekään Smash TV:n loistoa millään tasolla.

Metal Tales alkaa siitä, että jonninsortin tosipahahirveät demonijumalat tms. korruptoivat kiltit ja viattomat hevihemmot, tehden heistä demonisia paholaissolttuja. Yksi – tai kaksinpelissä kaksi – heviheeboa kuitenkin pelastuu karmealta kohtalolta, ja onkin heidän tehtävänsä pelastaa kaverinsa ja tuhota kaaosolennot. Koska kyseessä on metallipeli, tehdään tämä tietenkin räimimällä maagisia ammuksia soittimista – eikä pahiksia tapeta, vaan vapautetaan demonien vallasta. Pakko todeta että pelin metallisuus on, soundtrackia lukuun ottamatta, varsin päälle liimatun oloista; mielestäni edelliselle konsolisukupolvelle ilmestynyt Brütal Legend oli paljon onnistuneempi METALLIpeli, jonka hassunhölmössä pelimaailmassa sarjakuvamainen heavymetalmaisuus ei tuntunut pakotetulta, toisin kuin Metal Talesissa.

Tämän voisi vielä antaa anteeksi, jos peli olisi muuten hyvä… vaan tässä tulee se mutta: kun se ei oikein ole sitä. Ruudut ovat yksitoikkoisia, joskin värikäs 2D-grafiikka on ihan kivaa, vihollisten käyttäytymisen oppii liian nopeasti, etenkin peruspahikset ovat ylikestäviä, eikä erinäisten bonusten, erikoisaseiden ja kerättävien esineiden tarkoitusta kerrota lainkaan. Jossain vaiheessa vapautin bändin laulajan ja sain jonkin erikoishyökkäyksen käyttööni, mutta peli ei kertonut ollenkaan mitä se tekee. Juu, liika kädestä pitely ei ole hyväksi, mutta jotain saisi sentään olla.

Toinen merkittävä ongelma ovat kontrollit: hiiri + näppis -kombolla en saanut pelistä pelattavaa, jos muokkasin keymappausta, pelkällä näppiksellä liikkumisen ja tähtäyksen kombossa menivät sormet kokoajan solmuun, ja toimivin vaihtoehto, pädi, ei sekään toiminut moitteetta: etenkin tähtäys tuntuu olevan välistä yliherkkä, välistä luvattoman jähmeä.

Kun tähän yhdistää sekalaisia muita bugeja ja kömmähdyksiä – vaikka valitsee englannin valikosta, on puhe espanjaksi, englanninkieliset tekstit vilisevät kirjoitusvirheitä ja ontuvaa kielioppia jne. – on kasassa vähän liian hutiloidun oloinen räiskintä, että edes pientiimisympatiapojoilla tästä saisi hintansa väärtiä peliä. Pelikonsepti on ihan jees, eikä heviteema mitenkään haittaa jos nyt ei myöskään tee pelistä houkuttelevampaa, mutta liian paljon rosoa on jäänyt tuotteeseen.

Ja pelin hevisoundtrack? Ei kovin erikoinen. Normimusiikki on yhdentekevää perustoimivaa hevijumputusta, ja erikoishuoneissa kuten kaupat, pomotaistelut jne. tulee biisejä n. tusinalta bändejä, joista yksikään ei ole erikoisen tunnettu eikä tehnyt allekirjoittaneeseen kovin suurta vaikutusta.09.12.2016, Jesse Ryhänen
http://metaltales.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 1687
Palaa »