Kansitaide Aftershokz Bluez S2

kuuloke

[ Aftershokz ]

( 7 )
Kaiutintyyppi: luujohdinteknologia

Taajuusvaste: 20Hz~20KHz
Herkkyys: 100 ± 3dB
Mikrofoni: -40dB ± 3dB
Bluetooth v3.0

Yhteensopivuus: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Langattoman kantama: 10 m

Akku: ladattava litiumioni
Akun kesto: 6 tuntia
Herätevirtakesto: 10 vrk
Latausaika: 2 tuntia

Paino: 41 grammaa

Monet urheilua harrastavat tykkäävät kuunnella musiikkia suorituksen aikana. Siihen kuitenkin liittyy koko liuta ärsyttäviä pikkuongelmia: johdot sotkeutuvat vaatteisiin ja välineisiin, napit tippuvat korvista ja hiertävät, kuulokkeet estävät ympäristön äänien kuulemisen, ja monen tunnin suorituksen jälkeen korvat vaan väsyvät meluun ja niihin rupeaa sattumaan.

Yhdysvaltalainen Aftershokz-pulju tähtää muun muassa tälle markkinasegmentille luujohdinteknologiallaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan idea on se, että tavanomaisten korvaan menevien kuulokkeiden sijaan Bluez 2S:n samaa ajavat värkit laitetaan korvan viereen suunnilleen ohimoiden kohdalle, ja ääni johtuu kallon luiden kautta kuuloelimille. Alkuun hiukan härön kuuloinen konsepti toimii aivan hyvin, ja alkuhämmennyksen jälkeen musiikin kuuntelu Bluez 2S:llä on ihan yhtä luonnollista kuin tavallisilla kuulokkeilla.

Hiukan hauraan tuntuiset ja epämukavalta näyttävät kuulokkeet istuvat päähän huomattavasti paremmin kuin mitä ulkonäkö antaa olettaa ja ovat tarpeeksi taipuisat eri kallonmuotoihin. Kestää vähän aikaa löytää oman kallon muodolle sopiva asettelu kuulokkeille, mutta pian sekin löytyy ja Bluez 2S:t pysyvät oikein hyvin paikallaan pitkänkin juoksulenkin jatkuvan höykytyksen ajan. Silmälasit, pipot ja pyöräilykypärät, vaikka olisi kaikki kolme päällä samaan aikaan, eivät hankaloita kuulokkeiden istumista mainittavasti.

Äänenlaadun saralla Bluez 2S saa hyväksytyt paperit, mutta kiitettävistä on turha uneksia. Melko lailla samalla tasolla viidenneksen Bluez 2S:n hinnasta maksavien Sonyn perusnappikuulokkeiden kanssa ollaan, ehkä hiukan jäljessäkin: musiikista saa kyllä selvää, mutta ääni on melko litteä, ja tuppaa puuroutumaan hiukan liikaa bassoja korostavaksi mössöksi. Niin paljon puuroutumista ei kuitenkaan tapahdu, etteikö musiikista pysty nauttimaan niin hyvin kuin nyt mistään pystyy nauttimaan kun on juossut 30 kilometriä, mutta mistään hifi-kuuntelukokemuksesta ei todellakaan ole kyse.

Käytettävyydeltään ja designiltaan kuulokkeet ovat hyvää tasoa. Aluksi oikealla puolella sijaitsevat napit tuntuvat mahdottomilta löytää, mutta pienen harjoittelun jälkeen ne löytyvät itsestään jopa pyöräilykypärän ja pipon alta. Järkevästi volyymisäätimet ovat korvan takana ja virtanappi etupuolella. Bluetoothilla puhelimeen (Lumia Windows 10-käyttiksellä) yhdistäminen onnistui ensimmäisellä yrittämällä ilman minkäänlaisia ongelmia, ja muutenkin eri toiminnot ovat intuitiivisia. Kuulokkeille luvataan n. kuuden tunnin käyttöaikaa yhdellä latauksella, joten ne soveltuvat hyvin myös pitkiin suorituksiin – ongelmaksi taitaa pikemminkin muodostua kännykän akunkesto, jatkuva Bluetooth-yhteys kun syö akkua tehokkaasti.

Siedettävällä äänenlaadulla varustetut Bluetooth-kuulokkeet ovat käytettävyydeltään melko hyvät, mutta juuri äänentoiston laatu jättää kyllä toivomisen varaa. Myös satasen paikkeilla pyörivä hintalappu nostaa kynnystä ostaa nämä. Oman testailun perusteella sanoisin että juoksuun nämä eivät tuo niin suurta hyötyä että ovat hintansa arvoisia, mutta pyöräilyssä Bluez 2S:n hyödyt pääsevät todella esiin. Täten lopullisesta arvosanasta voivat juoksijat vähentää pisteen kun taas pyöräilijät voivat lisätä pisteen.31.10.2016, Jesse Ryhänen
https://aftershokz.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1159
Palaa »