Kansitaide Insomnium Death Sauce -chilikastike
Poppamies
kastike

[ Backstage Rock Shop ]

( 7 )
Chilikastike, 150 ml
Tulisuus: 8/10

Ainesosat: vesi, naga jolokia, habanero, suola, sokeriruokoetikka, etikkahappo, sakeuttamisaine (ksantaanikumi), valkosipulijauhe

Alkuperämaa: Costa Rica

Käyttövinkit: Merenelävät (esim. katkarapu), pataruoat, hampurilaiset, maustevoit, pöytämausteena (jos sietokyky kohdallaan), hunajan maustaminen, marinadit

Taannoin julkaistun Klamydia-chilikastikkeen rinnalla julkistettiin myös toinen tulinen uutuus, Insomnium Death Sauce. Siinä missä Klamydia ammensi etiketissään huumoria sarjakuvamaisella tyylillään ja iski kielen päällä annoksen hedelmäistä, joskin etikkaista tulisuutta, tämä melometallibändin teemalla kulkeva tekele on aavistuksen maltillisempi polteuutuus.

Levyn näyttävästä kansikuvasta mustanpuhuvaa uhkeutta etikettiinsä lainannut tapaus näyttää heti alkuunsa kiinnostavalta ja lupailee valmistaja Poppamiehen tiedon mukaan 8/10-tason tulisuutta. Tärkeimpinä aineksina mainitaan naga jolokia- ja habanero-lajikkeet, jotka antavatkin soosille varsin tuhdin ja täyteläisen maun, tulisuudesta puhumattakaan. Vertailu Klamydia-soosin kanssa on välttämätöntä, paitsi läheisen julkaisuajankohtansa, myös tulisuutensa takia. Ainesosatkin muistuttavat kovasti toisiaan.

Toisin kuin alkuun uumoilin, näiden kahden maussa on varsinaisessa ruokatestissä selvästi eroja. Pienenä kielenpäällysmaistiaisena eroa en ensi kerralla huomannut – molemmat kun maistuvat ensisijaisesti tuliselta ja vasta toissijaisesti joltain muulta. Siinä missä Klamydian makea ja etikkainen maku jopa hieman ärsytti, Insomnium Death Sauce on selvästi miellyttävämpi tapaus.

Hieman vähäisemmän tulisuuden ansiosta kastiketta voi annostella naftisti reilummin tekemättä ruoasta syömäkelvotonta. Vastaavasti maku on miellyttävämpi, sillä etikkaisuus loistaa poissaolollaan ja maku on muutenkin neutraalimpi. Ehkä kiitos valkosipulijauheen, kastikkeen maku on kauttaaltaan tasapainoisempi.

En tiedä ehtikö suuni jo tottua kastiketestien aikana tulisuuteen, mutta vaikutti siltä, että sain laittaa Insomniumia tuntuvasti Klamydiaa enemmän, ruokaan kuin ruokaan. Valitettavasti suolisto ei tästä asiasta ilahtunut, sillä poltteet olivat seuraavan päivän ring of fire -vaiheessa Klamydia-testiä selkeämmät.

Aiempien testien lailla Insomniumia testattiin usean eri ruoan kanssa, paikoin hyvinkin pelkistetyin ratkaisuihin. Neutraalimman makunsa ansiosta Death Sauce tuntui sopivan oikeastaan kaikkeen mihin nyt ylipäätään voi tulista lisäpotkua kuvitella järkevästi tunkevansa. Miinusta sen sijaan on annettava siitä, että erityisen ihmeellistä makukokemusta ei tämäkään kastike anna. Tulisuus on homman nimi ja siinä se pitkälti sitten onkin.

Koville tulisuille Insomnium voi olla turhankin pliisua kamaa, mutta ehkä se on hyväkin niin, sillä täten mausta saa enemmän muutakin irti kuin pelkän poltteen. Polttavuutta taas kaihtaville Insomnium Death Sauce on varmasti liian tujua kamaa.28.09.2016, Serpent
https://www.madsupply.com/fi/shop/bandit/insomnium/muut+tuotteet/insomnium+death+sauce Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1546
Palaa »