Kansitaide Realm Of The Damned: Tenebris Deos
Worley, Alec / Parr, Simon
KIRJA

[ Werewolf Press ]

( 8 )
EAN : WOLF001SE
ISBN: 9780993415814

Ilmestyi: 05/2016
Sivumäärä: 147 s.

"Vatikaanin viimeinen paranormaali-ilmiöitä vastaan taisteleva puolustuslinja – Seurakunta – on lopullisesti jäänyt Pimeyden voimien alle. Sankarit ovat kuolleet, vain kirotut ovat säilyneet, heidän joukossan Alberic Van Helsing addikti, murhaaja, selviytyjä. Olentojen saalistaja, josta on tullut näiden saalistettava.

Mutta kun apokalyptinen pahuus nousee Norjan metsistä, palaa myös Van Helsing jälleen metsästäjäksi. Voiko hän, mies ja hirviö samassa ruumissa, kokea vielä aamunkoiton sarastuksen. Van Helsingin pyrkimys pelastukseen vie hänet läpi neogoottisen Euroopan raunioihin, joissa hänen pitää kohdata Vatikaanin vampyyrikuningatar, metsän ihmissusi-herra, Kairon slummien muumioitunut hallitsija ja mieletön puolijumala, joka uhkaa niellä heidät kaikki."

Näillä saatteilla alkaa sarjakuva Realm Of The Damned, raaka ja brutaali selviytymistaistelu. Tarina alkaa, kun norjalaisyhtye Sons Of Balaur uhraa yhden jäsenensä palauttaakseen Mestarinsa puolivampyyri Balaurin takaisin maanpinnalle. Uhrauspaikka muistuttaa melko paljon erästä kuuluisaa bergeniläistä rakennusta. Van Helsing joutuu tahtomattaan mukaan, kun Balaurin sisko, vampyyrikuningar Athena Petrova haluaa palauttaa veljensä sinne mistä tämä tulikin. Matkan varrella törmätään yhteen jos toiseenkin örkkiin ja kapuloita rattaissa riittää. Tässä maailmassa suunnilleen kaikki ovat vihaisia toisilleen.

Periaatteessa Realm Of The Damned on perinteinen hirviötarina, jossa käydään valtataistelua. Vihamiehet (tai -naiset) yhdistävät voimaansa yhteistä vihollista vastaan. Kun otetaan huomioon, että sarjakuvan rinnalle on kehitetty myös Gorillazin tapainen virtuaaliyhtye, edellä mainittu "norjalainen" Sons Of Balaur, niin siltä osin sarjakuva hukkaa paljon potentiaalista jota olisi voitu hyödyntää bändipuolella. Sons Of Balaur jää hahmo(i)na sarjakuvassa loppujen lopuksi lähinnä statistiksi. Hahmojen laajemmat taustatkin joutuu hakemaan "yhtyeen" virallisilta kotisivuilta. Ne olisi aivan hyvin voitu lisätä sarjakuvaankin.

Realm Of The Damned on käsikirjoituksen ja kuvituksen puolesta silti asiallista jälkeä. Tarina etenee sujuvasti, visuaalisuus noudattelee Judge Dredd -tyylistä groteskia ja veristä tarinankerrontaa, eikä kielenkäyttökään ole lapsille siistittyä. Vaikka sarjakuva keskittyykin lähinnä tuhonjälkeiseen maailmaan, eikä se Sons Of Balaurkaan saa sarjiksen sivuilla liikaa tilaa, kokonaisuutena Realm Of The Damned on kuitenkin varsin viihdyttävää lukemista.

Voisin myös vahvasti uskoa, ettei yhtyeen ja sarjakuvan tarina jää vielä tähän. Kun kerran levyä ja animaatioelokuvaakin on tehty, niin tulevaisuudessa voisi hyvinkin seurata Realm Of The Damned: Tenebris Deosin tapahtumia edeltävää sarjakuvaa tai tulevia taisteluita...20.09.2016, Janne Rintala
http://www.realmofthedamned.co.uk/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1501
Palaa »