Kansitaide Klamydia-chilikastike
Poppamies
kastike

[ Backstage Rock Shop ]

( 6 )
150 ml pullo
erittäin tulinen chilikastike

Tuotetiedot:
Tulisuus: 9/10

Ainesosat: vesi, habanero (25%), naga jolokia (20%), suola, chipotle (4%), limemehu, tärkkelys, etikkahappo, cayenneuute, passionhedelmämehu, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), sakeuttamisaine (ksantaanikumi), valkosipuli

Käyttövinkit: dipit, marinadit, kalaruoat, pataruoat

Viime vuosina ovat erilaiset bändioluet ja muut juomat yleistyneet kovaa tahtia. Perässä ovat tulleet kahvit, chilikastikkeet ja muut nautiskeluaineet. Tänä syksynä julkaistuihin lukeutuu myös kyseenalaisia mielikuvia herättävä Klamydia-chilikastike, jossa tuo anarkistinen rockyhtye paiskaa kättä tulisella maustesoosilla.

Hilpeän hölmöllä sarjakuvailmeellä paiskattu pullo sisältää 150 millilitraa Poppamiehen valmistamaa tulista chilikastiketta. Poppamiehen valmistama ja Backstage Rock Shopin myymä tuote ilmoittaa sanallisesti kastikkeen olevan "erittäin tulinen" ja arvioi tuotteen numeraalisesti "9/10". Tämä varmaan pitää paikkaansa Poppamiehen omalla asteikolla, sillä missään tapauksessa miedoksi Klamydiaa ei voi kutsua.

Päinvastoin, kyseessä on hyvin vahva ja läpipistävä chilikastike, joka rakentuu habanero- ja naga jolokia -lajikkeiden varaan. Prosentuaalisesti näiden on ilmoitettu olevan 25 ja 20 prosenttia ainesosista. Tästä johtuen tällaista maustekastiketta on myös hieman haastava arvioida tuotteena, sillä näin vahvaa ainetta voi käyttää järjellisesti vain hyvin pieniä määriä kerrallaan.

Testipenkkiin joutuivat lähinnä erilaiset liharuoat, jotka rakentuivat lähinnä jauhelihan ja kanan varaan. Taisipa joukossa olla yksi kasvisruokakin. Parhaiten Klamydia tuntui sopivan jo luonteeltaan mausteisuutta huokuvaan ruokaan, tässä tapauksessa tex mex -sörsseliin, jota iskettiin tortillalättyjen väliin. Vähemmän hyvin puolestaan Klamydia sopeutui ruokaan, jossa tulisuus tuntui jo lähtökohtaisesti vieraalta.

Annostelut pidin kohtuullisena, yleensä vain muutamia tippoja lautasellista kohden. Jo näillä määrin saatiin aikaiseksi nenänvuotoa, muttei liiallista poltetta, joka olisi häirinnyt syömistä. Luonnollisesti soosia tuli maisteltua myös sellaisenaan, jolloin maku tuntuu mahdollisimman puhtaalta omassa suussa.

Klamydian ongelma ei ole niinkään tulisuus, vaan sen etikkaisuus ja hedelmäisyys. Siinä missä ensiksi mainittu tekee mausta luonteeltaan pistävän jo pienillä annosmäärillä, passionhedelmä ja kenties mukana oleva limetti tekevät mausta omiin makunystyröihini nähden turhan hedelmäisen. Näistä kaikista osasista on muodostunut yhdistelmä, joka tuntuu etikkaiselta, tuliselta ja toisaalta makealta. Tätä taas minun oli vaikea kokea suureksi nautinnoksi, kun kastike pääsi puskemaan läpi vähääkään enemmän.

Puhtaasta tulisuudesta eli poltteesta pisteet sinällään kotiin. Klamydia tuskin on tulisin maistamistani sooseista, joten sen kanssa ei tarvinnut olla äärivarovainen ruokaa maustaessaan. Toisin sanoen, se toimii varauksella myös pöytämausteena. Toisaalta taas herkemmille herkkusuille tämä kastikevaihtoehto on aivan liian napakka.

Klamydia-chilikastike jättääkin ristiriitaiset tuntemukset. Puhtaana tulisuutena se on varsin oivallinen valinta ruoanlaittoon, mutta etikkaisuus ja hedelmäisyys jättivät minut kylmäksi. Koska toisaalta arvostan chilikastikkeissa myös muuta makua, enkä vain pelkkää tulisuutta, olisi luonteva valinta esimerkiksi jonkin sriracha-vaihtoehto, josta saa isommilla määrillä vastaavan tulisuuden, mutta samalla muuta makua ruokaan tuoden. Tässä rinnastuksessa Klamydia-soosi jää auttamattomasti toiseksi.

Koville liekkiturville Klamydialle voi kuitenkin antaa varauksella suosituksen, sillä kyseessä on riittoisa pullo tiukkaa tavaraa, joka ei potkussaan pihtaa.18.09.2016, Serpent
http://www.backstagerockshop.com/fi/shop/bandit/klamydia/klamydia+chilikastike Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 3215
Palaa »