Kansitaide Kreator Black Sunrise
Kreator
viini

[ Metal and Wine ]

( 7+ )
Nero d'Avola 2012 -punaviini, Sisilia
0,7 l luonnonkorkillinen pullo
13,5 %ABV

Monien muiden metallibändien tavoin Saksan – ja hiukan Suomenkin – ärrimurrilauma Kreator päätyi julkaisemaan yhtyeensä mukaan brändätyn punaviinin. Black Sunrise on näyttävästi pullotettu sisilialainen Nero d'Avola -rypäleestä valmistettu 13,5-prosenttinen punaviini, jonka kaupallista jakelua hoitaa saksalainen Metal and Wine -yhtiö nettikauppoineen. Ihan helpoimman Shiraz-kaavan mukaan ei siis tällä kertaa menty, joten olisiko tässä viimein oikein kunnollinen metallibändin punkku?

No, kyllä ja ei. Aivan heikoimpien bändipunaviinien tasolle Kreatorin juoma ei laskeudu, mutta ilman onnistunutta brändäystä kyseessä olisi jälleen kerran melko tavanomainen keitto, ainakin Alkon tuotteiden hintoihin verrattuna. Potentiaalia sillä olisi enempäänkin.

Rypäle itsessään on minulle ennalta tyystin tuntematon, mutta ilmeisesti Sisilian viinintuotannolle hyvinkin tärkeä lajike. Se on tuottanut viinin, jonka väri on hyvin syvän purppura, lähes sinertävä ja laimentamattoman mustaherukkamehun läpitunkematonta lähentelevän houkutteleva. Se sopii yhteen viinin nimen kanssa paremmin kuin hyvin, ja sopivan taustavalon kanssa väri on hyvinkin kaunis. Tuoksu on miedohko, mutta yllättäen samaan aikaan sekä aromikas että mehumainen.

Black Sunrisen maku on vieno, lähes ujo, erityisesti suhteessa sen alkoholipitoisuuteen, mutta melko vivahteikas ja marjaisa. Mitään erityistä haastavuutta tai makuseikkailua siltä on turha odottaa, ja kyse on pohjimmiltaan keskitien punaviinistä, joka ei pikaisen testauksen perusteella pärjää esimerkiksi Valion Auralle riittävästi selviytyäkseen jatkoon juustojen seuralaisena. Siitä tuskin olisi pihvinkään seuraksi, joten se lienee parhaimmillaan lipiteltynä illanvieton seurusteluviininä ennen funktionaalisempiin elintarvikkeisiin siirtymistä. Huonoa se ei missään tapauksessa ole, maku vain on hiukan voimaton suhteessa mukavaan laatuunsa. Alkon vastaavat viinit liikkuisivat varmaankin hintaluokassa kahdeksasta kymmeneen euroon.

Jos Black Sunrisen maku olisi vahvempi, ja thrashin tapaan tekisi kiertelemättä ja empimättä selväksi mistä on kysymys, niin se olisi bändiviinien kärkikaartia. Brändäys ja pullon ulkonäkö sen sijaan ovat kohdallaan, ja osuvat kohteeseensa rahtusen verran tarkemmin kuin pullosta löytyvä monipuolinen mutta kovin kainovienon aromikas neste. Tällaisena se on kuin lahjakas makuuhuonekitaristi, jolla on rässiriffien tekniikka hallussa, mutta joka uudenkarheasta hevifarkkuliivistään huolimatta on aivan liian introvertti moshpittiin. Black Sunrise siis ylittää kevyesti riman imagonsa osalta, ja maultaankin kepittää heviviinien keskitason. Ei huono, jos ei toisaalta muistoihinkaan jäävä liemi.14.08.2016, Napero
http://metal-and-wine.com/en/kreator/103/kreator-black-sunrise Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 1495
Palaa »