Kansitaide Love Records - Anna mulle Lovee
Mäkelä, Aleksi
Blu-Ray

[ Future Film ]

( 7½ )
Kieli: Suomi
Kesto: 109 min
Kuva: 16:9 Anamorphic
Kuvasuhde: 2.35:1 1080p
Ääni: Dolby Digital 5.1 / DTS-HD
Tekstitys: Suomi, Suomi heikkokuuloisille, English, Svenska
EAN: 6416548593838

Ensireaktioni Love Records - Anna mulle Lovee -elokuvaan oli tietenkin kielteinen. Onhan näitä nyt nähty: Badding, Ganes, Rentun ruusu tai vaikkapa Keisarikunta. Siis musiikkimaailman lähihistoriaan sijoittuvaa kotimaista fiktiota, jossa kuitenkin on vankka todellisuuspohja. Siinä valossa Anna mulle lovee on oikein mukava yllätys.

Lopputeksteistä päätellen elokuvaan on käytetty kahden keskeisen henkilön apua, ja kun aihe on muutenkin käsitelty huolellisemmin kuin ainakin joissain noista äsken mainitsemistani leffoista, viihtyy elokuvan vajaan parituntisen keston kohtalaisen mukavasti. Vaikka kyseessä on selkeästi draama, ei ohjaaja Aleksi Mäkelä ole tapansa mukaan huumoriakaan unohtanut. Muutaman kerran saa hörähdellä ihan dialogille tai koomisille tapahtumille, toisinaan taas huvittaa kuvassa vilahtavan muusikon suuri yhdennäköisyys esikuvansa kanssa. Ainakin Juice ja Badding ovat siinä mielessä hyvinkin onnistuneita. Päähenkilöistä samaan pääsee Tomi Alatalon esittämä Henrik Otto Donner. Muutenkin kokonaisuudessa on pyritty suomalaisessa mittakaavassa harvinaisen huolellisesti autenttisuuteen. Vaatteet ja interiööri ovat oikein onnistuneesti vajaan viiden vuosikymmenen takaisia. Samoin on ulkokuvien laita. Love Recordsilla tosiaan oli oikeastikin Tipparellu, jollaisella tässäkin huristellaan, ja muitakin tuon ajan autoja on siroteltu pitkin ulkokuvia. Ja nykyään Suomen Ympäristökeskuksen majoittava legendaarinen osoite Kesäkatu 2 sai esittää Yleisradiota, joka tiloissa takavuosina toimi. Tällaiset yksityiskohdat ovat kotimaisissa tuotannoissa liian usein se, mistä joustetaan. Nyt tosin jouduin miettimään, että miten on Sibelius-monumentin laita, se kun valmistui vasta 1967 ja elokuvassa ollaan ilmeisesti jo edellisenä vuonna sen liepeillä. Menköön nyt kuitenkin, eihän tämä mikään dokumentti ole. Sen verran dokumentin oloinen kyllä, että Love Recordsin vaiheita tunteva ei hirveästi ainakaan jännitä elokuvaa katsoessa. Toivottavasti jännitystä löytyy muille.

Eipä myöskään olisi pahitteeksi, jos tässäkin elokuvassa hyvin kuuluvat klassikkobiisit saisivat uusia ystäviäkin. Jonkin verran olisi voinut tiivistää, sillä nyt elokuva tuntuu hitusen liian pitkältä. Välillä tuntui siltäkin, että ajallisesti tehtiin liiankin suuria hyppäyksiä, joskaan itse tarinaan loikilla ei vaikutusta liene. Tarinan päättyminen jonnekin 1970-luvun alkuun antaa myös mainion mahdollisuuden jatko-osaan, Loven loppuvaiheista kun ei niistäkään draamaa puutu. Jatko-osa olisi paikallaan, sen verran asiallinen elokuva on käsissä. Ei mikään klassikko, mutta ainakin yhden katsomisen kestää hyvin varsinkin, jos aihe kiinnostaa.

Teknisesti Imperiumille lähetetty Blu-Ray on moitteeton. Äänet ja varsinkin musiikki jytisevät juuri sopivasti. Ekstroista tulee kuitenkin moitetta, mielellään olisin nähnyt vaikkapa poistettuja kohtauksia. Olavi Uusivirran versio elokuvan nimibiisistä on nyt ainoa lisämateriaali. Tulkinta ei aivan yllä alkuperäisen tasolle, josta vastasi suomalaisten tunteiden tulkki, itse Mikko Alatalo... eli toisaalta ymmärrän hyvinkin, miksi elokuvan teemabiisistä on haluttu uusi versio...10.05.2016, Ismo Karo
http://www.futurefilm.fi/?page=VALKOKANGAS&product=Love+Records+-+Anna+mulle+Lovee Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Osta Lukukertoja : 1575
Palaa »