Kansitaide Reign in Blood Red Cabernet Sauvignon 2010
Slayer
viini

[ Brands for Fans AB ]

( 3½ )
Cabernet Sauvignon -punaviini
Kalifornia, 2010
0,75 l kierrekorkillinen pullo

Oletusarvoisesti Slayerin jäsenten pitäisi tuntea punaviinit. Kalifornian kasvatit lienevät nykyisin riittävän varakkaita tutustumaan kotiosavaltionsa tuotteisiin, ja ainakin stereotyyppisessä mielessä ymmärrystä viineistä pitäisi rikkaamman elämän myötä kertyä, vaikka jonkun vanhan levyn sisäkannessa irvistelläänkin sikspäkkiä repien.

Yhtyeen vanhalla kunnon miekkapentagranni-logolla varustettu, ja vieläpä kotkapatsaalla tuettuna, Reign in Blood Red -punaviini on tyylikäs pakkaus. Etiketissä on vain mustaa, hopeaa ja verenpunaista, ja kierrekorkkiin on maalattu valuvaa verta. Tumma pullo yksinkertaisesti näyttää hyvältä. Takaetiketin kuvaukseen viinistä on ujutettu viittaus peräti neljään bändin pitkäsoittoon, pienellä humoristisella twistillä. Lupaavalta siis näyttää.

Itse viini on kalifornialaista Cabernet Sauvignonia. Sen väri on keskitumma, ei aivan mehukattimaisen laimea, muttei toisaalta verevän tukevakaan. Tuoksu on vaimeahko ja katoaa ensinuuhkaisun jälkeen mystisesti jonnekin. Se on kuitenkin kohtuullisen miellyttävä, ja juoma liikkuu lasissa ketterästi. Rypäleen, vähäisen tuoksun ja koostumuksen perusteella alkaa epäilyttää, että mistään kovin raskaasta tai rotevasta pihviviinistä ei ole kyse, vaan ennemminkin kevyehköstä seurustelujuomasta.

Ja juuri sitä Reign in Blood Red on, eikä edes mitenkään hyvää sellaista. Maku on kohtuuttoman laimea, lähes latku, eikä jälkimakua jää kielelle juuri lainkaan. Amerikkalaisoluista käytettävää kaikkein luotaantyöntävintä kuvausta, "helposti juotavaa", voi käyttää sarkastisena mausteena punkun kuvailussa, sen verran heppoisesta tuotteesta nyt puhutaan. Makunautinnon puuttuessa pullo katoaa jonnekin tuhottoman nopeasti, ja 12,5% voimakkuudesta jää kahdelle maistelijalle käteen lähinnä seitinohut puolentoista tuopin tuntuinen pohjavärinä. Mitään mieleenjäävää viinissä ei ole, paitsi pettymys surkeaan hinta-laatu-suhteeseen.

Slayerin tuntien, ja etenkin ottaen huomioon viinin vihjaavan nimen, olisi ollut oikeutettua odottaa jotain vahvavartaloista ja verevää, kehittynyttä ja vivahteikasta punaviiniä. Kun Saksasta isohkolla kustannuksella tilatusta pullosta sitten löytyykin turhanpäiväistä Erkin Pikakiväärin kalifornialaisversiota, tulee Reign in Blood Redistä hiukan huijattu olo. Graafinen design on fanituotemielessä kohdallaan, mutta kun itse viini sopisi puolen kilon raa'an häränlihapihvin sijasta seuralaiseksi lähinnä lähiöbaarin pyttipannulle, voi vain todeta Slayerin lyöneen kirveensä pahasti kiveen. Kivalta näyttää, mutta sisältö on aika ala-arvoista lientä.

Jos tilaat pullon Reign in Blood Rediä, tai vaikkapa saat sellaisen lahjaksi, jätä se tyylikkäänä korkkaamattomana fanitusesineenä hyllylle näyttämään hyvältä. Niin se palvelee paremmin kuin noin vartiksi riittävänä makujen kasari-Casio-soolona; sinfonioiden kanssa sen suutuntumalla ei nimittäin ole yhtään mitään tekemistä, tämä viini on ennemminkin turhanpäiväinen renkutus.

Pöh.26.03.2016, Napero
http://www.brandsforfans.se/slayerdrinks/the-drinks/reign-in-blood-red-wine-slayer-wine-slayer-2011.html Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1687
Palaa »