Kansitaide Corium Black
Diablo
olut

[ Pyynikin käsityöläispanimo ]

( 8½ )
Stout
alc. vol.: 4,5%

Aivan ensi alkuun tunnustus. En ole koskaan pahemmin kuunnellut Diablo-yhtyeen musikaalista tuotantoa, saati ollut bändin fani. En toisaalta ole tutustunut Pyynikin käsityöläispanimon tuotantoon kuin muutaman eri oluen verran. Näistä lähtökohdista arvosteluun toivottu ja lopulta hienosti toimitettu pullokaksikko yllättikin vallan erinomaisen miellyttävästi. Nyt nimittäin puhutaan bändioluiden kärkipäästä.

Kuten maistuvista oluista piittaavat metallidiggarit tietävät, monet niin sanotuista bändioluista ovat melkoisia mitättömyyksiä tai suoranaista kuraa (katson sinua, Motörhead-olut). Poikkeuksiakin on, kuten jo aiemmin kohtuullisen hyväksi havaittu Iron Maiden -olut Trooper tai kotimaista laatuosaamista edustava Amorphis-olut Ale from the Thousand Lakes. Tähän kärkeen liittyy Diablo-yhtyeen nimeä kantava olut Corium Black, mutta toisin kuin kanssajuomansa, mustalla neljä-ja-puolivolttisella lähestymisellä.

Kaupanvahvuiseksi oluttapaukseksi Corium Black on yllättävän tuhti maultaan. Pehmeä paahteisuus ja kahvimainen tummuus ovat kieltä helliviä, vaikka alkuun maussa voikin havaita hienoista terävyyttä ja tiukkaa kulmaa. Nopeasti makuhermoja syleileväksi jälkimauksi muuttuva maistuvuus on ehdottomasti oluen vahvin puoli ja tällä saralla jättää monet kilpailijat taakseen. Eikä tämä tapaus tunnu ainakaan hienoisesti lämmetessään moisesta kärsivän. Päinvastoin, maku tulee ehkä jopa hieman miellyttävämmin esiin oluen hieman lämmetessä jääkaappikylmästä.

Corium Black on siitä veikeä tapaus, että sen jälkimaku kestää yllättävän pitkään feidivaiheen aikanakin. En tosin ole aivan varma pääseekö Corium Black oikeuksiinsa suoraan pullosta juotuna, kuten itse testiolueni nautin. Monesti kun tummemmat oluet tuntuvat ottavan paremmin tietynlaista tuntumaa juuri tuopista hörpittynä. Ehkä ajatus on enemmän visuaalinen fiilistelyseikka kuin mitään muuta, vaikkei toisaalta oluiden kanssa fiilistelypuolta unohtaa pidäkään.

Jos sanat tumma, kahvinen tai paahteinen eivät aiheuta allergisia reaktioita pään sisällä, mars kauppaan ja pari pulloa tätä herkkua testaamaan. Tätä tuotetta kun ei liene tarjolla pysyvän mittapuun mukaan.17.02.2016, Serpent
http://pyynikin.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 2689
Palaa »