Kansitaide Trooper Ale
Iron Maiden
olut

[ Robinsons Brewery ]

( 9+ )
Bitter
AVB 4,7%
Pullo 500 ml

Jos hevin saralta yleensäkään löytyy ainoatakaan brittiä joka ansaitsisi brittiläisen imperiumin aatelisarvon, olisivat Bruce Dickinson ja Steve Harris aivan itsestäänselviä valintoja. Kun Iron Maidenin kumulatiivinen levymyynti lähes vääjäämättä lähestyy sataa miljoonaa, ja keikat myydään areenan koosta riippumatta loppuun käytännössä missä tahansa, voisi muiden aikaisemmin aateloitujen muusikoiden hyväksymiskriteerien väittää jo täyttyneen. Sitäkin tärkeämpää olisi ehkä se, että Iron Maiden ja Dickinson ovat niin perinjuurin brittiläisiä ilmiöitä, että parempaa Yhdistyneen Kuningaskunnan lähettilästä on vaikea kuvitella. Vanhan sumusireenin imagossa kun ei ole tahraakaan, ja genressään massiivisen suositun yhtyeen keulakuvan, entisen maajoukkuetason miekkailijan, liikennelentäjän ja ylipäätään fiksun miehen yhdistelmä on mitä sopivin maansa edustaja ulkomailla. Ellu Kakkonen voisi pikkuhiljaa napauttaa miestä olalle jollain sopivalla lyömäaseella ja lausua taikansa.

Kun yhdistetään niinkin brittiläiset asiat kuin Iron Maiden ja melko laadukas bitter ale, ja lyödään etikettiin punatakki-Eddie Krimin sodan ajalta, on tuloksena jotain erittäin brittiläistä, mutta samalla äärimmäisen hyvin Iron Maidenin imagoon sopivaa. Trooper on nimittäin kaikista Suomeen saakka tiensä löytäneistä metallibändien alkoholipitoisista fanituotteista ylivoimaisesti parhaiten yhtyeen imagoon sopiva, ja samalla vieläpä sangen laadukas juotava muutenkin.

Kyseessä on lähes arkkityyppinen vahvahko bitter ale, joskaan ei ehkä voimakkuudeltaan aivan ESB-merkintää ansaitseva sellainen. Olut on suodatettu, joten ihan tällaista bitteriä ei Lontoon kaikkein perinteisimmistä pubeista löydä, ainakaan hanasta. Mutta maun puolesta se on erittäin perustyyppinen bitter, eikä ollenkaan huono sellainen. Miellyttävä kevyen kuparinen väri, bitteriksi keskikastin aromikas humalointi, ja miellyttävä muttei päällekäyvä maltaisuus ovat kaikki varsin harkitun kokonaisuuden osia. Vaahtoa se saisi ehkä tuottaa hiukan enemmän, mutta toisaalta vaahto ei koskaan ole ollut perinteisen bitterin vahvin ominaisuus. Pelkkänä oluena Trooper olisi noin kahdeksan tähden arvoinen, eli varsin juotava tuttavuus... eli siis Maidenin omalla laatuasteikolla jossain siellä Piece of Mindin ja Brave New Worldin välimaastossa. Uhh... olipa hieno ja objektiivinen vertaus, sisälsi vain kolme mielipidettä... Kukin miettiköön siis oman Maidenin levyjen arvosanakoordinaatistonsa kahdeksan tähden sijaintipaikkaa vaikkapa parin Trooper-pullon avustuksella.

Pelkän oluen laadun lisäksi vaakakupissa painaa kuitenkin todella paljon myös sen sopivuus fanituotteeksi, ja Trooper on juomasarjan ylivoimainen voittajatuote. Vakiintunut brändi, siihen erinomaisesti istuva tuote, ja niiden yhdistelmänä aivan loistavasti onnistunut visuaalinen kokonaisuus yksinkertaisesti toimii. 

Näin tehdään faniolut. Ottakaa oppia.13.11.2015, Napero
http://www.ironmaidenbeer.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.netissä Lukukertoja : 1719
Palaa »