Kansitaide Lidocaine, The
Voices And Noises of KILING KOLING
CD
[ Omakustanne ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. My Living Is Done
02. All That You Ever Were
03. Never Break
04. Dig Down Your Cave
05. Back to Sleep
06. Sunshine
07. Left Overs
08. Enjoy the Ride
09. Words That Smell
10. Call It Heavenly

Rummut, basso ja kitara. Siinä rockin pyhä kolminaisuus. Vaikka kolmen viimeisen vuosikymmenen aikana muutamat artistit ovat kovaan ääneen julistaneet syntikoiden jyräävän perinteiset rockinstrumentit alleen, on jokaista suurisuista syntikkapopparia kohden löytynyt moninkertainen määrä vasta-argumenttien esittäjiä. Sukupolvi toisensa jälkeen on löytänyt rockin kolminaisuuden. Sen varaan luottaa myös The Lidocaine.

Vuosikymmen toisensa jälkeen on aina silloin tällöin ilmaantunut yhtyeitä, jotka ovat onnistuneet hahmottamaan rockin trioilmaisun raamit uudelleen. Sitäkin suuremmaksi joukoksi nousevat ne triot, jotka vaalivat perinteitä ilman sen kummempaa innovatiivisuutta ja keskittyvät keskinäiseen hauskanpitoon. Helsinkiläinen The Lidocaine jää jonnekin edellä mainittujen kategorioiden välimaastoon.

Yhtyeen debyyttilevyltä kuuluu vilpitön soittamisesta kumpuava hauskanpito samalla kun he yrittävät keksiä omintakeisia ilmaisukeinoja. Elementtejä omaan soundiin on haettu niin vanhakantaisesta kuin tuoreesta rockista siinä missä raskaammasta ilmaisusta ja progressiivisesta rockista. Mutta seikka, joka erottaa The Lidocainen niin selkeästi muista trioista on, että sillä on riveissään kaksi persoonallista laulajaa, jotka eivät ainoastaan vuorottele kappaleiden solisteina vaan tarpeen tullen myös punovat vahvoja stemmalauluosuuksia.

Monella tapaa kaksi solistia käsittävä trioasetelma tuo väkisinkin mieleen yhdysvaltalaisen King´s X:n, vaikkei The Lidocaine aivan yhtä juurevaksi ja funkahtavaksi musiikissaan heittäydy. Yhtymäkohtia kuitenkin löytyy. Välillä menovaihde jätetään päälle pidemmäksikin aikaa (mm. Never Break, Sunshine ja Enjoy The Ride), toisinaan taas heittäydytään kunnolla progekoukeroiden vietäviksi (mm. My Living Is Done, Left Overs ja Back To Sleep).

Kiinnostavimmin ja yllätyksellisimmin musiikki toimii silloin kun ilmaisukeinot hyppäävät kappalerakenteissa uusiin suuntiin, kuten kappaleessa All That Ever Were, jonka suoraviivaisen kompin ja surisevien kitaroiden värittämästä äänimaisemasta livahdetaan progressiivisimmille sivuraiteille kappaleen puolivälissä. Väkevästä rönsyilemisestä huolimatta kappaleet pysyvät hyvin kasassa, sillä musiikísta välittyy selkeä luontevuus. Musiikkia on tehty musiikin, ei soittajien egojen ehdoilla. Kokonaisuuden luontevuutta korostaa entisestään majesteettisesti etenevä päätöskappale Call It Heavenly, joka tarttuvine laulumelodioineen iskostuu päähän pitkäksi aikaa.

Jälkimaukseen hauskasti nimetty Voices And Noises of KILING KOLING jättää miellyttävän kuvan yhtyeestä, jolta löytyy persoonallisuutta ja potentiaalia. Aivan kaikkia palasia se ei ole saanut siirrettyä paikoilleen debyytillään, mutta ei käy kiistäminen etteikö yhtyeeltä löytyisi seikkailuhenkeä musiikistaan. Seikkailuhenki nimittäin on ollut kateissa rockmusiikista jo aivan liian pitkään.20.01.2010, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Chicken Cage of Horror
Chicken Cage of Horror
[ CD ]
On the Road To Miero
On the Road To Miero
[ CD ]
http://www.thelidocaine.com http://www.myspace.com/thelidocaine Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4732
Palaa »