Kansitaide Spock's Beard
Don't Try This At Home & The Making Of V
DVD
[ InsideOut ]

( 9½ )
Osta CDON:ista
01. Day For Night
02. In The Mouth of Madness
03. Skin
04. Gibberish
05. Go The Way You Go
06. June
07. The Healing Colors of Sound
08. Ryo’s Solo
09. The Doorway
10. The Light
11. Squonk
12. Waste Away / Fire
13. The Making of V

Deluxe Bonus Extras:
14. All On A Sunday music video
15. The Doorway live acoustic in-store performance
16. June live in Chicago, with special guest
17. Go The Way You Go live at The Whiskey
18. Space Truckin’ live in Lansing
19. Day For Night studio sessions


Sopivasti ennen joulua InsideOut julkaisee Spock's Beardin tupla-DVD:n. Ja onhan se ylivertainen joululahja DVD-soittimen omistavalle Spock's Beard-fanille, se on sanottava heti. Yhteensä tällä julkaisulla on viisi (5!) tuntia viihdyttävää katsottavaa.
"Don't Try This At Home"-DVD on perinteinen, kahden tunnin mittainen livevideo. Keikka on kuvattu 28.9.1999, "Day for Night"-levyn kiertueella Hollannin Tilburgissa, eli se on sama mikä löytyy myös CD-levyltä "Don't Try This At Home" ja "Don't Try This @ Home Either".
Spock's Beard on livenä erittäin hauska, vauhdikas ja myös taitava bändi. Musiikillisesti bändin biisit lähtevät monesti paremmin lentoon lavalla kuin studiossa, vaikka muusikot rokkaavat ja pelleilevät täysillä melkeinpä alusta loppuun. Harvalla bändillä on näin viihdyttävä show, ja nyt en tarkoita vain progebändejä.
Sekä keikan kuvaus että tallenteen laatu (ääni & kuva) ovat perushyvää tasoa. Levyllä on myös mukana jonkun verran ihan kivaa bonusmateriaalia - pari livepätkää ja vähän liikkuvaa kuvaa levyn teosta. Bonukset ovat bootleg-tasoa, eli kotivideokameralla kuvattuja. Hauskin niistä on ehdottomasti hillitön liveversio Deep Purplen klassikosta "Space Truckin'".
Toinen DVD, eli "The Making of V", on Neal Morsen ohjaama, "V"-levyn teosta kertova dokkari, mikä tuli VHS:nä jo viime vuonna. Morse oli siis Spock's Beardin johtaja, mutta jätti bändin syksyllä 2002, jos joku ei sitä tiedä. Muut jatkavat nyt ilman häntä.
Kuvamateriaali on periaatteessa kuin kotivideota alusta loppuun, mutta silti ihan katsottavaa laatua. Neal Morse on itse kuvannut suurimman osan siitä. Jonkun verran muut bändiläiset ja Beardin lähipiiri on avustanut häntä. Dokumentti on ehkä vajaa kaksi tuntia pitkä (vaikea sanoa kun se on pätkitty), ja etenee äänityksistä, biisi biisiltä, ensimmäiseen miksaukseen. Välillä säveltäjä, sanoittaja, laulaja, multi-instrumentalisti ja tuottaja Neal Morse kertoo omia tarinoita biiseistä.
Hämmästyttävin kohtaus koko dokkarissa on ehkä se, missä Morse itkee 27-minuuttisen "The Great Nothing"-biisin loppuosan lauluäänityksissä, kun sanoitus ja musiikki on hänen mielestään niin koskettava. Ilmeisesti se on ainakin jonkun verran omaelämänkerrallinen kappale.
"The Making of V" on muuten juuri niin hauska kuin Spock's Beardista kertovalta dokkarilta voi odottaakin, ja tällaisen harrastelijamuusikon mielestä on myös erittäin mielenkiintoista tarkkailla miten tämän tason bändin äänitykset tapahtuvat. Ei tätä varmaan tule katsottua yhtä monta kertaa kuin livekeikkaa, mutta hyvä näin. Tällä toisella DVD:llä on mukana enemmän bonusmateriaalia kuin ensimmäisellä. Suurin osa on bootleg-tasoisia livepätkiä, muun muassa versio hienosta "June"-biisistä Dream Theaterin Mike Portnoy rummuissa. Poikkeus on "All On A Sunday":sta tehty video.
Koko DVD-paketista, ja varsinkin "The Making of V":stä, jää kyllä katsojalle sellainen kuva, että Spock's Beard on melkein kuin Neal Morsen sooloprojekti. Mieshän tekee kaiken, istuu jopa mukana määräilemässä kun muut jäsenet äänittävät kotonaan! Tämän jälkeen tuntuu entistä oudommalta, että Neal Morse on jättänyt bändin uskonnon takia. Hänen lähtönsä samalla myös harmittaa enemmän, koska musiikki on niin hyvää, ja on erittäin vaikeaa kuvitella mihin muut jäsenet pystyvät ilman vanhaa johtajaansa. No, onneksi kosketinsoittaja Ryo Okumoton tuore soololevy "Coming Through" lupasi hyvää.

Kenelle tahansa 9/10
Faneille 10+/10

18.01.2003, Michael Karlsson
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
[ CD ]
The X Tour Live
The X Tour Live
[ 2CD ]
X
X
[ CD ]
Live
Live
[ DVD ]
Spock's Beard
Spock's Beard
[ CD ]
http://www.spocksbeard.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2942
Palaa »