Kansitaide Saattue
Vuoroveri
CD
[ Spikefarm Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Vapahtaja
02. Luopio
03. Evoluution kruunu
04. Itsensä herra
05. Synnistä syntynyt
06. Taakka
07. Verenperimä
08. Häpeän linnut

Toinen albumillinen Saattueen doomahtavaa metallia jatkaa samalla linjalla jolla yhtyeen debyytti aloitti, hieman on kulmia hiottu ja konseptia tarkennettu, mutta yhtye on selkeästi sama. Kontrastia levyn synkän hitaaseen materiaaliin tuo Ines Lukkasen kädenjäljellä varustettu Synnistä syntynyt, joka on soundillisesti levyn kevyin kappale, mutta tunnelmaltaan raskaammasta päästä.

Bändi on saanut aikaan erittäin vakuuttavan kakkoslevyn, jolla soundit ovat kohdallaan ja syvissä vesissä soutamista tauotetaan kevyemmin kappalein, vain että päästään palaamaan tunnelmaan yhdellä levyn raskaimmista kappaleista, nimittäin Taakalla. Soundit ovat erittäin selkeät ja asiaankuuluvan tummat, kuten vain voi odottaa.

Kotimaisella laulettua hidasta ja raskasta metallia ei ole turhan paljon markkinoilla, varsinkin kun toteutus on tätä tasoa on lopputulosta palkitsevaa kuunnella. Yhtye jatkaa totutulla linjalla, mutta tuo keitokseen hieman uusia mausteita ja kevyttä kokeilevuutta, jolla materiaalista on saatu monipuolisempaa.

Levyllä on Ines Lukkasen lisäksi vierailijoina Ajattaran Ruoja vokaaleissa sekä Bodomin muksujen Alexi Laiho kitarassa. Myös Vanguardin riveissä vaikuttava Aapo Romu käy levyllä sipaisemassa selloa tunnelmaa tuomaan.

Silti pitää sanoa, että yhtye on omimmillaan livenä, joskin tuntuu että kyseessä on kokonaan toinen yhtye verrattuna levyllä suorittavaan porukkaan.04.11.2009, Jukka Kolehmainen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Jäähyvästi
Jäähyvästi
[ CD ]
http://saattue.net/ http://www.myspace.com/saattue Kerro kaverille Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2759
Palaa »
 
Bookmark and Share