Kansitaide 11th Hour, The
Burden of Grief
CD
[ Napalm Records ]

( )
Osta CDON:ista
01. One Last Smoke
02. In The Silent Grave
03. Origin Of Mourning
04. Weep For Me
05. Atonement
06. Longing For Oblivion

The 11th Hourin päämiehenä ja primus motorina toimii aikaisemmin lähinnä death metalin parissa tunnetuksi tullut multi-instrumentalisti Ed Warby (mm. Gorefest, Hail Of Bullets), joka soittaa levyn kaikki instrumentit, ja örinälauluista puolestaan vastaa Ruotsin Rogga Johansson (mm. Demiurg). Tämä alankomaalais-ruotsalainen kokoonpano siis vastaa tästä levyllisestä doom metalia, joka osoittautuikin keskivertoa vaikeammaksi arvioitavaksi.

Levystä ei nimittäin meinaa ensikuulemilla meinaa jäädä juurikaan mitään mieleen. Pääasiallisesti levy risteilee jossain eeppisen doom metalin ja death/doom metalin välimaastossa, ja omaan makuuni tässä on ehkä lähdetty liikaakin sotkemaan tyylejä keskenään.

Kaiken kaikkiaan Burden of Griefiä vaivaa ennen kaikkea tietynlainen runsaudenpula jopa: kaikkea löytyy eeppisestä doom metalista muistuttavista riffeistä, runsaisiin piano- ja jousisektiosovituksiin saakka, mutta valitettavasti nämä eri osaset eivät vain tunnu sulautuvan kunnolla yhdeksi, kuunneltavaksi kokonaisuudeksi. Molemmat laulajat, eli Warby puhtaineen ja Johansson örinöineen, hoitavat oman alueensa varsin pätevästi myöskin, mutta eivät toisaalta myöskään onnistu aiheuttamaan sen suurempia tunneväristyksiäkään.

Loppujen lopuksi levystä voisi jopa sanoa, että tämä kuulostaa siltä, kuin tosiaan death metal miesten olisi ollut pakko päästä viimein tekemään doom metal –levy, vähättelemättä yhtään ukkojen mitä todennäköisimmin aitoa intoa doom metalia kohtaan. Omaan makuuni tämä on silti ehkä hieman turhankin siloiteltu ja ”moderni” kokonaisuus, joka ei varsinaisesti ärsytä, mutta ei innostakaan.

Onneksi Napalm Records päästi arvosanan antamisen taakasta, levyllä olevien voiceovereiden tähden. Kai tämä muuten jotain seiskan ”ihan kiva” -tavaraa olisi.31.10.2009, Heikki Puuperä
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2470
Palaa »