Kansitaide Belphegor
Walpurgis Rites - Hexenwahn
CD
[ Nuclear Blast Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Walpurgis Rites
02. Veneratio Diaboli - I Am Sin
03. Hail the New Flesh
04. Reichswehr in Blood
05. The Crosses Made of Bone
06. Der Geistertreiber
07. Destroyer Hekate
08. Enthralled Toxic Sabbath
09. Hexenwahn - Totenkult

Kesto: 39 min.

Jo reilut viisitoista vuotta kasassa ollut itävaltalaisylpeys Belphegor on tehnyt edustamansa black/death metal -sekoituksen kanssa varsin epätasaista jälkeä. Parhaimmillaan bändi on tehnyt vakuuttavaakin työtä, heikoimmillaan taas lähes rimanalituksia. Kahdeksas studiotäyspitkä, Walpurgis Rites - Hexenwahn, edustaa valitettavasti yhtyeen heikompaa tuotantoa.

On oikeastaan ironista miten sterotypinen edustaja vuosimallin 2009 Belphegor on, ottaen huomioon yhtyeen iän, kokemuksen ja kumpuisen uran. Hexenwahn on kuin koulukirjaesimerkki siitä, kuinka tehdään nopeatempoista, syntikoilla sävytettyä ja melodioitakin sisältävää death/black metalia. Vähän kaikkea yhteen, muttei mitään tyylipuhtaasti. Lopputuloksena on pääosin reippaista ralleista koostuva, death metal -potentiaaliaan vain vilauttavan äärimetallibändin platta, joka ei oikeastaan kuulosta tarpeeksi brutaalilta pärjätäkseen kuolonmetallikentän kenraaleille, mutta jonka black metal on aivan liian sivuroolissa kerätäkseen genremiesten huomiota.

Mikä kuitenkin pahinta, levyn tasapaksuus kuuluu hyvien biisien puutteessa. Taustakuuntelussa levy toimiikin tarkempaa tarkastelua paremmin, sillä toki biisimateriaali jyrähtelee muhkeasti basareiden rynkyttäessä ja kitaroiden ulistessa pahaenteisyyksiään. Mutta lähempi perehtyminen paljastaa biisien koostuvan vain toinen toistaan tavanomaisimmista riffeistä, joista on kyllä täytemateriaaliksi, mutta ei niiden vetäjiksi. Belphegorin seuraajariffeiltä puuttuu johtaja.

Ei mitään niin kamalaa, ettei jotain hyvääkin ja tässä tarinassa hyvää ovat soundit. Selkosoundisuudestaan huolimatta pauke ei ole sortunut kliinisen nakutuksen muoviseen maailmaan ja kitaroistakin löytyy puruvoimaa. Osaset ovat naksahtaneet tällä saralla hyvin kohdalleen. Laulupuolen ärinää ja karjunaa yhdistelevä jälki ei ole erityisen kaksista, mutta tokihan tuo työsarastaan suoriutuu kohtuullisen hyväksyttävästi.

Vaan jos viime kädessä kysytään pistääkö tämä soimaan vai jotain muuta alan, parempaa, edustajaa, ei vastausta tarvitse miettiä kahta kertaa. Näillä meriiteillä Walpurgis Rites - Hexenwahn on eittämättä b-luokan levytys omassa lajissaan.09.10.2009, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Totenritual
Totenritual
[ CD ]
Conjuring the Dead
Conjuring the Dead
[ CD ]
Blood Magick Necromance
Blood Magick Necromance
[ CD ]
Bondage Goat Zombie
Bondage Goat Zombie
[ CD ]
Pestapokalypse VI
Pestapokalypse VI
[ CD ]
http://www.belphegor.at/ http://www.myspace.com/belphegor Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4004
Palaa »