Kansitaide KOKOELMA
Pörsänmäen sanomat - Tribuutti Jaakko Tepolle
CD
[ Hytinä-levyt ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. 22 Pistepirkko: Ravimatka
02. Nightwish Feat. Pekka Kuusisto: Hilma Ja Onni
03. Jarkko Martikainen: Huuliharppukostaja
04. Rapped Youth: Pörsänmäen Tango
05. Eläkeläiset: Rullatuoli Aatu
06. Duo Spektaakkeli: Valko
07. The Micragirls: Ruikonperän Rocktähti
08. Ville Härkönen: Pamela
09. Martti Servo & Moods Viihdeduo: Teleseksi
10. Kari Kuronen: Tuupovaaran Yössä
11. Matti Muhonen: Työttömän Laulu
12. Sössölandian Kultakurkut: Rakkaus Ja Metsärahat
13. Ilja & Johannes Teppo: Urho Ulkomaan (Tumma Mies)
14. Värttinä: Mikko-Sika Mallorcalla
15. Silentrain: Pilkillä
16. Happoradio: Rötösrock
17. Kotiteollisuus: Jälkitauti

Jaakko Teppoa voi kutsua monenkin alan suunnannäyttäjäksi. Tämä mursuviiksinen ”ruikonmäkeläinen” on ollut vaikuttamassa niin standupin, huumorimusiikin kuin lama-ajan selviämistaistojen saralla, ja samalla miehen omaehtoinen musiikki on saanut myös monen artistin ja yhtyeen nostamaan hattua Jaakko Tepon kohdalla – ainakin Onnen kerjäläiset -DVD:n julkaisun aikoihin, vuoden 2006 Ilosaarirockissa miehen luona riitti onnittelijoita.

Tämä tribuuttilevy ei kuitenkaan ole mikään bisnesmiesten suunnittelema pinnallinen selkääntaputus, vaan kaikki levyn 17 yhtyettä ovat enemmän tai vähemmän itäsuomalaista alkuperää ja näin ollen olleet Jaakko Tepon vaikutusalueella. Tributoinneissa onkin kuultavissa tiettyä kunnioitusta mutta ei liikaa silkkihansikaskäsittelyä. Jokainen tekee hommansa omalla tyylillään, kuten Jaakko Teppokin.

Onnistujia levylle on siunaantunut enemmän kuin limboajia. 22 Pistepirkko avaa pelin tyylikkäästi, kun Jaakko Tepon perinteinen trubaduurisoinnittelu kääntyy rennon lakoniseksi indie-poppailuksi. Myös Jarkko Martikaisen Huuliharppukostajassa on rosoa ja uhmaa länkkärien tyyliin politiikkoja ja muita puliveivareita suomivien sanoitusten osuessa juuri tämän päivän vaalirahakohuihin. Ville Härkönen muuntaa taas Jaakko Tepon kuuluisimman kipaleen, Pamelan, puolet hitaammalla tempolla varsinaiseksi kaihoballadiksi. Alangon veljeksistä ja Cyde Hyttisestä koostuva Sössölandian kultakurkut onnistuu myös hituriosastolla, ja loistavan ankeat synataustat saanut Teleseksi on kuin tehty Martti Servolle. Kotiteollisuus taas on jättänyt tällä kertaa sähkökitarat naulaan, sillä Jälkitautia puidaan aidon aneemisella kotiäänityksellä kera kiertueporukan – lauluosuuksissakin ovat äänessä oikeastaan enemmän kaikki muut kuin itse Hynynen. Jälkitauti luokin mukavan ajallisen silmukan Kotiteollisuuden päästessä hoilaamaan jo iät ja ajat viljelemäänsä rai-rai-raita vihdoinkin oikeassa ympäristössä.

Ja sitten niihin epäonnistujiin. Tällä kertaa alisuorittajan viitta laskeutuu raskaampien yhtyeiden niskaan, sillä kitararouhinta vie liikaa pois alkuperäiskappaleiden kotikutoisuudesta – olkoon sitten kyseessä niinkin nimekäs yhtye kuin Nightwish viulisti Pekka Kuusiston ryydittämänä. Jotkut asiat eivät vain kaipaa liikaa yrittämistä ja kuorrutusta.

Pörsänmäen sanomat on kuitenkin yleisesti ottaen hyvällä maulla tehty tribuuttilevy, joka varmasti avaa Jaakko Tepon musiikkia miehen alkuperäistuotannosta nauttiville ja johdattelee uutta kuulijakuntaa tutustumaan leppoisan trubaduurin alati ajankohtaiseen satiiriin ja sanailuun. Mutta pyydän ja suorastaan vaadin: ottakaa ensiksi haltuun alkuperäiset kappaleet! Ne ja Jaakko Teppo ovat sen ansainneet.
 29.09.2009, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.jaakkoteppo.fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5358
Palaa »