Kansitaide Grimlord
Dolce Vita Sath-anas
CD-R
[ Omakustanne ]

( 3½ )
01. Dolce Vita Sath-anas
02. When the Heads Are Going Down
03. Oh! My King
04. Shade of Wrath Angels
05. Ground Zero
06. Dissolution of Eternity
07. Ancient Land of Ys
08. Avericious Scavenger / Panth of Lash
09. Lamentation Sword

Kesto: 49 min.

Puolalainen Grimlord ei lukeudu epäonnisiin tapauksiin, vaikka yhtyeen ikävuosien aikana julkaistut täyspitkät levyt eivät olekaan ulkoisen levy-yhtiön julkaisemia. Ei siksi, ettäkö omakustanteisuus olisi jotenkin ylistettävä seikka, vaan puhtaasti siksi, ettei bändin meriiteillä vielä muiden rostereihin ole asiaa. Ei ainakaan, jos mittatikkuna käyttää orkesterin toista studiotäyspitkää, Dolce Vita Sath-anas -albumia.

Musikaalisesti levytys on hieman hankalasti lokeroitavaa, sillä tavara pursuaa ideoita laidasta laitaan. Jos kuitenkin varovaisesti pitäisi metallia luonnehtia, voisi sitä katsoa melodisen power/heavy metalin pohjustuksiin perustuvaksi, mutta vivahteilla death- ja thrash metalia. Mikä hämmentävää, vain osa levyn biiseistä sisältää laulua ja loppuosa on genreensä nähden harvinaisesti instrumentaalikamaa. Ironista kyllä, orkesterin instrumentaalisempi sisältö on samalla bändin parasta tarjontaa, josta osakiitos kuuluu bändin vähemmän karismaattiselle laulajalle.

Valitettavasti bändi ei loista sen enempää sävellys- kuin sovitusosastollakaan. Kappaleet ovat paikoin hölmistyttäviä yhdistelmiä erilaisia riffejä ja sovitustyö näytteleekin levyn herra Hydeä, kun taas yksittäisellä riffitasolla mennään tohtori Jekyllin linjoilla. Muu toteutustaso, selkeimmin laulu- ja tuotantopuoli, ei kuulijaa liehittele. Kitarasoundit ovat latteat ja heikot, mutta sentään joten kuten asiansa ajavat. Rummut ovat selvästi kökköä konejälkeä, vaikka rumpalista bändin sivuilla puhutaankin. Ja se laulupuoli edustaa sitä rallikuskienglantia, että mielummin kuuntelee bändin veisut instrumentaaleina kuin laulujen kera.

Lopullisen arvosanan suhteellinen korkeus selittyykin sillä, että levyllä on sentään muutamia ihan hyviä, mukaviakin riffejä, joita kuuntelisi mieluusti erilaisessa kontekstissa. Melkein voisi jopa erehtyä kehumaan jotain biisiä, jos toteutustaso soundit mukaan lukien olisi edes kohtuullisella tasolla. Tälle bändille kuitenkin parasta olisi pysyä vielä tekemässä niitä demojaan ja sijoittaa edes sen verran tuotantobudjettiin, että lopputuloksena olisi edes jollain tasolla laadukas mini-cd.24.09.2009, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
V - Column
V - Column
[ CD ]
http://www.grimlord.eu/ http://www.myspace.com/grimlordband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2273
Palaa »