Kansitaide 3 Inches Of Blood
Here Waits Thy Doom
CD
[ Century Media ]

( 6+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Battles and Brotherhood
02. Rock In Hell
03. Silent Killer
04. Fierce Defender
05. Preachers Daughter
06. Call of the Hammer
07. Snake Fighter
08. At the Foot of the Great Glacier
09. All of them Witches
10. 12:34
11. Execution Tank

Kesto: 51:29

Vancouverin tosimetalli-ihme 3 Inches Of Blood on kokenut kohtuullisen kovia sitten viime albuminsa, Fire Up The Bladesin. Ensin rumpali Alexei Rodriguez tempaisi festarifiiliksissä Saxonin virkaveljeään nekkuun ja sai bändistä kenkää. Sitten rääkylaulaja Jamie Hooper jättäytyi yhtyeestä syrjään huudettuaan kurkkunsa aladoobiksi. Päälle päätteeksi vielä levy-yhtiö Roadrunneriltakin tuli monoa liian alhaisten myyntien vuoksi.

Näin jääkiekkokauden alettua ja kanukkibändin käsittelyssä ollessa voisi käyttää huonoa lätkäanalogiaa ja sanoa, että nyt Century Median paidassa pelaava 3 Inches of Blood yrittää uuteen kauteen vajaalla pelaten ja niinhän siinä käy kuten yleensä, että vajaalla omissa kolisee. Hooperin iskettyä mikrofoninsa narikkaan äänihuultensa viereen, yhtyeen vokalismivastuu on lähes sataprosenttisesti kimakkaäänisen Cam Pipesin varassa ja hyvin Pipes robhalfordmaisen ruutunsa hoitaakin. Vaikka kitaristi Justin Hagberg koettaakin köhiä Pipesin kiljunnan sekaan jotain röheämpääkin, tulos jää valitettavan vähäveriseksi.

Tiukkaa riffiä levyltä kyllä löytyy, mutta eipä olisi haitannut vaikka niitä olisi ollut jonossa tarpeeksi rakentamaan jokunen vähän parempi biisikin. Heviveljeysanthemi Battles and Brotherhood on 3IOB-skaalalla ihan kelpo biisi - vaikkei sekään yhtyeen uran parhaita - ja semieeppisessä Execution Tankissakin on jokunen ideantynkä. Mutta kun toisessa vaakakupissa levylle on kannettu myös yhden looppaavan riffin akustinen päämäärättömyys 12:34  ja joukko julmariffisiä, mutta rakenteellisesti hajanaisia ja osittain myös liian pitkiä teutonihevirymistelyjä, täytyy ihmetellä missä aikaisemmin niin tiukasti rankaisseen bändin fokus mahtaa olla.

Vaikka sodan ei pitäisikään yhtä miestä kaivata, Hooperin sepelimurskavokaalien läsnäolon puute yhdistettynä siihen, että ne todella hyvät biisit ovat albumilta yhtä kadoksissa kuin Hooperkin, tekee 3 Inches Of Bloodista vain yhden kasvottoman tosimetalliyhtyeen muiden sekaan. Aivan toisen kaliiberin resursseista huolimatta Here Waits Thy Doom ei ole edes yhtyeen aikanaan pikkulafkalle näpertelemän debyytin, Battlecry Under a Wintersunin, veroinen.

Nykykunnossa 3 Inches of Bloodia uhkaa karsintasarja, mutta ainahan voi nostalgisoida Advance and Vanguishin loistavalla Deadly Sinnersillä ja huutaa omankin pillinsä jauhelihaksi...14.09.2009, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Long Live Heavy Metal
Long Live Heavy Metal
[ CD ]
Fire Up the Blades
Fire Up the Blades
[ CD ]
Advance and Vanguish
Advance and Vanguish
[ CD ]
http://www.3inchesofblood.com http://www.myspace.com/3iob Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3417
Palaa »