Kansitaide Bloodline Severed
Visions Revealed
CD
[ Bombworks records ]

( 7 )
01. Into The Beginning
02. Reborn
03. A Vision Revealed
04. Silhouette Of Doubt
05. Inception Of Perspicacity
06. Coalition
07. Internal Battles With Eternal Consequences
08. Solemn Goodbye
09. Fear Of Reality
10. Mirror The Reflection
11. Once Empty

Bloodline Severed on pitkästä aikaa hyvältä kuulostava uusi jenkkimetallituttavuus. Vaikka ryhmä sekoittaa musiikkiinsa elementtejä Skandi-dödöstä sekä uuden aallon jenkkirytkeestä, onnistuu se silti kuulostamaan vielä jotenkin omalta itseltään.

Riffien ja melodioiden viljely tuo mieleen In Flamesin, pelkästään hyvässä – puhun siis siitä ajasta, jolloin göteborgilaispoppoo oli parhaimmillaan. Tähän kun lyödään päälle At The Gates -tyylistä energisyyttä ja hieman Killswitch Engagen kertosäkeiden mahtipontisuutta, niin aletaan pääsemään kuvauksessa jo aika koville kierroksille.

Ihan osiensa summa ei Visions Revealed ole, mutta kuuntelen tätä helvetin paljon mieluummin kuin suurinta osaa rapakon takaa kuskatusta hutusta. Osittain syynä on se, että Bloodline Severedin jannuilla tuntuu olevan hiton hyvä melodiataju, eikä kappaleenkirjoitustaidossakaan ole muuta moittimista kuin se, että biisit venyvät lähes järjestään viiden minuutin päälle. Tämä itse asiassa tylsyttää terää yllättävän pahasti, sillä toistoa tulee väistämättä liikaa.

Soundipuolella joudun hieman marisemaan, sillä tuotannossa ei ole tämäntyylisen musiikin tarvitsemaa voimaa. Vaikka kitara kuulostaa sähäkältä, ei riffeissä kuulu kitaran sitä soitettaessa kokema väkivalta. Rummutkin ovat omituisen tuhnuisat. Laulu on liian pinnassa, mutta onneksi solisti Corey Weaver on sieltä paremmasta päästä: puhtaat laulut, örinät ja rääkynat lähtevät ukolta todella hyvin, kepittäjien säestäessä multakurkuillaan. Ihailtavan monipuolista ulosantia.

Jotenkin kiekko jättää kehuista huolimatta hieman väljähtyneen jälkimaun. Periaatteessa kaikki on kuosissa, mutta viimeinen särmä puuttuu. Kappaleista olisi voitu puristaa paljon turhia osia ja tyhjäkäyntiä pois, jolloin paketti olisi selvästi timmimpi kokonaisuus. Tällaisenaan ei toinen kuuntelukerta putkeen tunnu kovin innostavalta ajatukselta.

Bloodline Severed yllättää kuitenkin hyvillä riffeillä, monipuolisilla lauluilla ja melodioiden ilotulituksellaan. Huonomminkin voisi roposensa sijoittaa.03.09.2009, Tuomas Valtanen
http://www.myspace.com/bloodlineseveredbls Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1572
Palaa »