Kansitaide 69 Eyes, The
Back In Blood
CD
[ EMI ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Back In Blood
02. We Own The Night
03. Dead N´ Gone
04. The Good , The Bad and The Undead
05. Kiss Me Undead
06. Lips Of Blood
07. Dead Girls Are Easy
08. Night Watch
09. Some Kind Of Magick
10. Hunger
11. Suspiria Snow White
12. Eternal

The 69 Eyes on aina ollut helppo kohde naureskelulle. Ryhmä ei aikoinaan ollut kummoinenkaan katurockbändi katteettomasta uhostaan huolimatta, eikä sen arvoa nostanut myöskään se, että 90-luvun puolivälissä siitä sukeutui hooposti aina hieman jäljessä oleva trendiloikkari. Keikalla orkesteri kuitenkin toimi jo aikoinaan, varsinkin jos työn alla oli lainatavaraa. Vuosituhannen vaihteessa viisikko löysi savuverhokseen goottimetallin ja mikä tärkeintä, kitaristi Bazie oppi lopulta säveltämään muistettavia biisejä.

Yhdeksännellä täyspitkällään The 69 Eyes ei hylkää hyväksi havaittua sapluunaa, vaikka enimmät koskettimet ovatkin saaneet väistyä kitaroiden tieltä. Muutosta ei ole tullut siihenkään, että tälläkin kertaa mukana on Some Kind Of Magickin ja Suspiria Snow Whiten kaltaista tilkettä. Myöskään päätöspalassa Eternal Jyrki69:n retki Leonard Cohenin runomaille ei tuota myönteistä tulosta. Vastapainoksi levyltä kuitenkin löytyy niitä odotettuja iskusävelmiä kuten Lips Of Blood, Night Watch ja Hunger, jotka jatkavat The Chairin, Dance d'Amourin ja Never Say Dien kaltaisten tunnelmapalojen perinnettä. The Rasmuksen F-F-F-Fallingin tyyliin änkyttävän, päälle liimatun oloisen kertosäkeen omaava Dead N´ Gone aiheutti ensin rasitusvammoja, mutta toimii nyt kerta kerralta paremmin, mikä kertonee tulevasta hitistä. Parin vuoden takaista jenkkisoundia jahtaava Dead Girls Are Easy tulee taas kulumaan loppuun nopeasti käytössä, mutta jankkaavuudessaan se saattaa olla hyväkin valinta pilottijulkaisuksi.

Itse olen ikäluokkansa edustajana kuunnellut samat Iggy Popit, Lordsit ja Sisters of Mercyt, joiden eväillä The 69 Eyes tekee uraansa, minkä takia lopullista repeämistä bändin suhteen tulee tuskin koskaan allekirjoittaneen kohdalla tapahtumaan. Parikymmentä vuotta samassa kokoonpanossa viihtynyt The 69 Eyes luotsaa kuitenkin karriääriään pitkänmatkankulkijan ottein ja Back In Bloodin kappaleita kuullaan varmasti keikkarepertuaarissaan vielä muutamankin vuoden päästä.
 03.09.2009, Mika Penttinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
X
X
[ CD ]
Ghost
Ghost
[ CDS ]
Angels
Angels
[ CD+DVD ]
Devils
Devils
[ CD ]
Helsinki Vampires
Helsinki Vampires
[ DVD ]
http://www.69eyes.com/ http://http://www.myspace.com/theofficial69eyes Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4920
Palaa »