Kansitaide My Own Grave
Necrology
CD
[ Pulverised Records ]

( 7 )
Osta CDON:ista
01. Awaiting Death
02. Necrology
03. Hail the Blind
04. None Shall See
05. Disciples of War
06. Cerecloth
07. Bloodline Broken
08. Exhumed to be Buried
09. Age of Torment
10. Carnal Revelations
11. Incineration

Kesto: 35 min

Vuosikymmenen alussa perustuksensa muurannut ruotsalainen My Own Grave on kolmen vuoden tauon jälkeen päässyt kakkoslevyn pariin. Työjälki on nopeatempoista death metalia thrash-sivalluksin, varmasti ja yllätyksettömästi.

Valitettavasti Necrology kuuluu niihin levyihin, joissa ei ole hirveästi kerrottavaa, eikä liioin syvyyttä tai monipuolisuutta. Jokainen reipastempoisempaa kuolonmetallia rässivivahtein kuullut tietää heti ensimmäisestä biisistä lähtien mistä on kyse ja miten levy päättyy. 35 minuuttia levyn alkamisen jälkeen on jotakuinkin yhtä fiksu olo kuin levyn alkamista ennen, sillä MOG ei opeta tai näytä mitään uutta, mutta samassa hengessä se ei oikeastaan myöskään petä odotuksia.

Paikoin levy soundaa varsin särmästi, sillä onhan sillä vahvuutena nippu sinänsä tiukkoja riffejä, kipakkaa soittoa ja kohtuullisen brutaali ulosanti. Vastaavasti mielikuvituksellisuudessa, omaperäisyydessä ja tarttuvuudessa olisi niin paljon parantamisen varaa, että jo niistä saisi kirjoitettua levyarvion verran tekstiä. Necrology onnistuukin tasapainottelemaan selkeästi hyvän ja toisaalta harmaan keskivertoisen levytyksen välimaastossa uskomattoman hyvin. Sen murjovuudesta innostuu samalla voimalla kuin sen yksipuolisuuteen tylsistyy, ja vieläpä yhtä nopeasti.

Kuten todettua, levyn soundipuoli on hienoisen totuttelun jälkeen oikeastaan yllättävänkin voimakas. Rummut ovat ehkä hieman turhan pinnalla, mutta lopputulos on riittävän onnistunut. Vokalistin käheä örinäjälki on kelvollista ja hommastaan hyvin suoriutuvaa, mutta mitään erityistä murhaavuuden kultakurkkua tältä bändiltä on turha odottaa. Vaikka tietynlaisesta kasvottomuudesta voisi levyn kohdalla nipottaa arvosanaa pudottaen, on myönnettävä, että tällaisellekin peruskamalle on tilauksensa ja paikkansa. Ei tällä surmateolla vielä ehkä omaa sarjamurhateosta ansaita, mutta Alibin sivuille paikka on taattu.18.09.2009, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Unholy
Unholy
[ MCD ]
http://www.myowngrave.com/ http://www.myspace.com/myowngraveyard Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2632
Palaa »