Kansitaide Powerwolf
Bible of the Beast
CD
[ Metal Blade ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. Raise your Fist, Evangelist
03. Moscow After Dark
04. Panic at the Pentagram
05. Catholic in the morning... Satanist at Night
06. Seven Deadly Sins
07. Werewolves of Armenia
08. We Take the Church by Storm
09. Resurrection by Erection
10. Midnight Messiah
11. St. Satan's Day
12. Wolves Against the World

Kesto: 47:36

Pari vuotta sitten huvitukselle ei ollut rajaa, kun arviopaketista putkahti jotakin niinkin älykkään kuuloista kuin Powerwolf. Kyseinen levy, Lupus Dei, kuitenkin osoittautui varsin mainioksi levyksi, jossa asiat oltiin otettu riittävän kieli poskessa mutta aina ei ollut täysin varmaa kuinka tosissaan yhtye oli. Sellaiset hitit kuin Saturday Satan veivät aikamatkalle kasariaikoihin, jolloin biisejä pystyi häpeilemättä tuottamaan vaikka mistä aiheista eikä mikään nolottanut, ei kuulijaa eikä ilmeisesti myöskään tekijää.

Bible of the Beastista on taas vaikea arvioida, että onko tässä otettu yksi askel lähemmäksi puhdasta huumoribändiä. Levyllä löytyy muun muassa biisejä kuten Resurrection by Erection ja Panic at the Pentagram, jotka nimensä puolesta voisi kuvitella pelkiksi pelleilyiksi. Sanoituksiensa puolesta ne ovat kyllä hieman sillä alueella ettei niistä tiedä tippuuvatko ohi- vai rosvosektoriin. Nämä kaksi esimerkkibiisiä ovat kuitenkin mainioita kappaleita ja lyyristä puoltaan lukuunottamatta ne voisivat olla kyllä jotakin, mitä 80-luvulla yhtyeet olisivat tehneet täysin vakavissaan. Mitä enemmän Bible of the Beastia kuuntelee, sitä vähemmän yhtyeen omat naurettavuudet pistävät korviin ja sitä enemmän yhtye kuulostaa rennolta, mutta vakavalta yhtyeelta. Liekö se sitä, että typeryyteen turtuu vai että pointin ymmärtää, mutta levy kehittyy kuulijansa korvissa.

Powerwolfin kappaleet ovat paljon velkaa vanhan ajan suosikeille, aihepiiristä ja esittämistavasta on helppo löytää yhtymäkohtia esimerkiksi King Diamondiin tai Iron Maideniin. Powerwolfissa on myös vahvaääninen solisti joka käyttää ääntään monipuolisesti hyödykseen ja kappaleiden sävellystyö perustuu aika pitkälti riffeihin ja toimiviin melodioihin. Rakenteet ovat yksinkertaisia ja monesti nähtyjä, mutta niistä aineksista on saatu kuitenkin aikaan keitos, joka ei ole välttämättä täysin ennenkuulumaton, mutta kuitenkin juitenkin niistä tunnistaa tekijänsä. On totta, että satunnaisesti musiikki on hieman itsearvoista ja toisintoa siitä mitä on kuultu, mutta jälleen ne helmet riittävät korottamaan tämän bändin siihen ryhmään jonka musisointia lievistä suvantokohdista huolimatta jaksaa kuunnella.

Muutamista negatiivisista asioista huolimatta, Bible of the Beast on muilla tavoin askel oikeaan suuntaan, levyllä on enemmän kappaleita jotka jäävät mieleen ja muutenkin tuotanto sekä sävellys ovat menneet eteenpäin. Levyllä on kieltämättä kappaleita, jotka tuntuvat täytteiltä mutta nämäkin jäävät yllättävän vähiin. Powerwolf on yksi parhaimmista 80-luvun inkarnaatioista hevimaailmassa. Yhtye edustaa sitä tyyliä, jonka korvikkeita nykyisessä hevimusiikissa on hieman liian vähän. Vastaavaa teatraalista kasaria ei ole vastaavassa tarttuvuusluokassa vielä ainakaan itselleni tullut vastaan tätä ennen.11.08.2009, Turkka Holmqvist
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Blessed & Possessed
Blessed & Possessed
[ CD ]
Preachers of the Night
Preachers of the Night
[ CD ]
Blood of the Saints
Blood of the Saints
[ CD ]
Lupus Dei
Lupus Dei
[ CD ]
Return in Bloodred
Return in Bloodred
[ CD ]
http://www.powerwolf.net http://www.myspace.com/powerwolfmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6339
Palaa »