Kansitaide Sotahuuto
Vastarintaan
CD
[ Bullroser Records ]

( 6- )
01. Uhri
02. Tuhoaja
03. Vastarintaan
04. Salattu voima
05. Peruuttamaton vala
06. Tulenkantaja
07. Et saa minua elävänä
08. Etulinjaan
09. Neljä sodan elementtia
10. Väärä auktroriteetti
11. Taistelu jatkuu

Kesto: 42:07

Kolmannen levynsä julkaissut Sotahuuto jatkaa omalla tiellään. Kristillistä metallia tuottava bändi on jokaisella osa-alueellaan siirtynyt eteenpäin. Vastarintaan on aikaisempia levyjä reilusti kehittyneempi paketti, se on tuotettu paremmin, kuulostaa jämäkämmältä ja kansipaperitkin ovat aiempaa reilusti tyylikkäämmät. Siinä missä edellinen levy, Ihmisen jälki, oli kehittynyt pelkästään musikaalisesti, on uusimman levyn kanssa otettu sillä rintamalla askel taaksepäin.

Pidemmänkin pyörittämisen jälkeen tuntuu siltä, että yhtyeen musiikki on huonontunut. Kappalemateriaali tuntuu toistavan itseään, ja ensimmäisen kappaleen jälkeen huippukohdat ovat huomattavan vähissä. Edellisellä levyllä oli hieman paremmat riffit ja hieman enemmän kekseliäisyyttä ja vaihtelua, vaikkei tuotanto toiminutkaan aivan samalla tavalla kuin Vastarintaan -levyllä. Vasta levyn loppupuolella on samalla tavalla koukkuja sisältäviä kappaleita kuin edellisellä tuotoksella.

Myös levyn teemat on hieman häiritseviä, yhtyeen vakaumus tuodaan hieman liian tungettelevasti esiin. Uskonnon tai politiikan sekoittaminen musiikkiin on hyvin vaikeaa, sillä kun teemat eivät tunnu enää levyn inspiraation lähteiltä vaan itsetarkoitukselta, voidaan todeta, että askel on otettu hieman väärään suuntaan. Siinä missä  aikaisemmissa levyissä miellytti se, että teemat voi soveltaa nykyihmisen käyttöön, niin Vastarintaan on yhä enemmän ja enemmän juuri kristillinen levy, joka sanelee myös ulkopuoliselle kuulijalle suhtautumista asioihin eikä vain tyydy päivittelemään asiantilaa. Uskonto ja politiikka ovat enemmän musiikin ulkopuolisia asioita; on totta, että niistä voi tehdä mielenkiintoisia kappaleita, mutta toisaalta näkemyksensä viestittämiseen populaarimusiikki ei ole ehkä paras mahdollinen alusta. Se on oikeastaan taitolaji - vahvojen näkemysten ujuttaminen musiikkiin ei ole  helppoa ilman, että mielipiteistä tulee liian alleviivaavia.

Sotahuudon uusin levy on pettymys parillakin eri tavalla. Ensisijaisesti se on vain mielikuvituksettomampaa musiikkia kuin se joskus oli ja toisaalta liian alleviivaava sanoma hankaloittaa sen kuuntelemista. Siinä missä aikaisemmista levyistä tuli mieleen että asioita voi ajatella, niin tässä yhteydessä tuntuu siltä että se ajattelutyö on jo tehty jonkun muun toimesta. Tämän vuoksi levyä on hieman vaikea kuunnella, eikä siitä saa kaikkea irti. Se on sääli koska Sotahuuto on hyvä ja ammattitaitoinen bändi siitäkin huolimatta että sen vakaumuksesta eivät kaikki ihmiset ole samaa mieltä.05.08.2009, Turkka Holmqvist
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Pahoinvointivaltio
Pahoinvointivaltio
[ CD ]
Ihmisen jälki
Ihmisen jälki
[ CD ]
Sotahuuto
Sotahuuto
[ CD ]
http://www.sotahuuto.fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4601
Palaa »