Kansitaide 1349
Revelations of the Black Flame
CD
[ Candlelight Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Invocation
02. Serpentine Sibilance
03. Horns
04. Maggot Fetus… Teeth Like Thorns
05. Misanthropy
06. Uncreation
07. Set the Controls for the Heart of the Sun
08. Solitude
09. At the Gate...

Kesto: 44:53

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt 1349 edustaa norjalaisen black metalin uudempaa karsinaa ja tunnetaankin parhaiten paitsi päällekäyvän nopeasta blastista, myös Satyricon-rumpali Frostin kyvykkäästä kalvojen pieksennästä. Nyt yhtye on uusinut tyyliään neljännen kokopitkän julkaisun myötä ja ottanut samalla pari askelta omaperäisempään suuntaan.

Poissa ovat lähes tyystin suoraviivaiset ja äärienergiset tykitykset, tilalla taas melko kokeilevaakin tavaraa, vaihdellen aina hitaasti junnaavista bm-riffittelyistä progemaisesti velloviin äänimassoihin ja ambient-henkisiin maisemiin. Ehkä hieman hullunkurisesti juuri nämä levyn koneelliset ideat sekä pinkfloydmainen Solitude toimivat paremmin kuin yhtyeen rujo, mutta itseään etsiskelevä bm-kuvasto.

Vaikka muistikuvat ovat saattaneet hieman haalistua sitten viimeisten 1349-kuuntelukertojen, ei Revelations... tuo mieleen juurikaan yhtyeen vanhempaa tuotantoa. Toisin sanoen tuttua ja turvallista paahtoa odottavat saattavat pettyä orkesterin uusittuun tyyliin. Oman kuunteluhaasteensa tuo levyn karski soundimaailma, joka on toisaalta varsin terve irtiotto norsecoren mauttomaan ja hajuttomaan perussoundiin. Laulupuolen efektoitu karjunta ja rääkynä eivät nekään edusta tavanomaisuutta missään mielessä.

Mielenkiintoisista ideoistaan huolimatta Revelations ei tunnu koskaan kunnolla käynnistyvän. Hyviä, mielenkiintoisia ideoita on kyllä, mutta näitä ei ikään kuin osata hyödyntää kunnolla tai ainakaan viedä loppuun asti. Lopputulos kuulostaa ontuvalta ja keskeneräiseltä teokselta. Plussaa on kuitenkin annettava rohkeasta uusiutumisesta ja uusien ideoiden esittelystä.29.07.2009, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Demonoir
Demonoir
[ CD ]
Hellfire
Hellfire
[ CD ]
Beyond The Apocalypse
Beyond The Apocalypse
[ CD ]
Liberation
Liberation
[ CD ]
http://www.legion1349.com/ http://www.myspace.com/1349official Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3633
Palaa »