Kansitaide Ecthirion
Apocalyptic Visions
MCD
[ Soundmass ]

( 4 )
01. Dawn of the Great Apocalypse
02. Warmageddon
03. Immortality
04. Anthem for the Brave
05. Veritas Vos Liberabit

Kesto: 24:42

Omaperäisyyteen pyrkimistä ja kunnianhimoisuutta tulee aina kunnioittaa, mutta se ei tarkoita, että pyrkimysten lopputulos olisi poikkeuksetta aina täysosuma. Ecthirion on brittiläinen trio, jonka orkestroidussa (un)black metalissa yhdistyy barokkimusiikki ja niin monensorttinen etninen musiikki joka puolelta Eurooppaa, että debyytti-mini Apocalyptic Visionsin lopputulos on paikoitellen vaikuttava, mutta pääosin kohtuullisen vaikeaselkoinen seos blackin riekuntaa ja paikoin folk metallin makuista sinfonian yritelmää. Sinfoblackin ja pakanametallin ystäviä tosin saattaa haitata sellainen pikkuseikka, että Ecthirionin ideologinen sanoma on kaikkea muuta kuin black- tai pakanametalliin päin kallellaan.

Vaikka nyt en mikään black- tai folk metalin asiantuntija olekaan, sen verran tajuan kappaleiden sujuvuuden päälle, että sovitusosastolla brittitriolla olisi vielä paljonkin töitä edessään ennen kuin sen apokalyptiset visiot olisivat lähelläkään sitä pistettä, jossa niitä kuuntelisi vaivoitta. Nykyisellään Ecthirionin musiikki vaeltelee hallitsemattomasti jossakin sinfonisen progen ja black metalin ennestään tuntemattomassa välitilassa eikä eepeeltä löydy aidosti nautittavia hetkiä kuin ensimmäiset puolitoista minuuttia jylhän Anthem for the Braven alusta siihen saakka, kunnes alkuun oikein vaikuttavalta kuulostaneen vokalistikuoron vire putoaa nuotista ja lupaavasti käynnistynyt veisu vajoaa paatokselliseksi virsiblackiksi ja lopulta totaalisen väärään paikkaan eksynyt harppuvälisoitto kääntää seitsenminuuttisen opuksen huumoriksi. Niinpä minin ylivoimaisesti tasokkaimmaksi vedoksi jääkin instrumentaali Veritas Vos Liberabit.

Toivottavasti tulevalla täyspitkällä, joka levy-yhtiö Soundmassin muklaan on jo valmisteilla, Ecthirion saa avukseen tuottajan, joka amputoisi kappaleista ne kaikkein torsoimmat ideat. Sen jälkeen yhtyeen ulosantia voisi yrittää kuunnella uudemman kerran, ja myös ehkä vähemmin vaivaantumisen tuntein.20.07.2009, Mape Ollila
http://www.myspace.com/ecthirion Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1611
Palaa »