Kansitaide Dagon
Terraphobic
CD
[ Bombworks Records ]

( 8 )
01. Cut to the Heart
02. Demons in the Dark
03. Terraphobic
04. Wave of Predation
05. To The Drums We Rise
06. Full Speed Ahead
07. Into the North
08. The Last
09. The Sea Encompassing
10. Feeding Frenzy
11. Ocean Metal

Kesto 52:45

Michiganilaisen Dagonin kakkosalbumi selkeästi keskivertoa tasokkaampaa jenkkijyystöä ja jopa omanlaisensa malliesimerkki miten vanhakantaisempi metalli saadaan kuulostamaan hyvältä nykyisessä modernissa kuosissa. Tämmöistä munakasta ja parhaimmillaan erittäin koukukasta puskemista kuuntelee erittäin mielellään. Levyn puolivälissä kapula ojennetaan myös ysäripitoisemmalle groovaavalle death metalille. Modernin thrashin ja metalcoren voimaan vannotaan luonnollisesti, sillä siitä poikkeaminenhan olisi jo lähes maanpetturuutta kotimaassaaan nykypäivänä, joskin ihan kunnioitettava ympäristöteko.

Pinnan alta raaputtamalla paljastuu hieman myös vanhan kasariheavyn kiemuraisia ja tarttuvia riffikuvioita. Hieman kevyemmät ja melodisimmat biisit, kuten Into the North, tuovat vahvasti mieleen illuusion, miltä In Flames kuulostaisi, jos se vielä olisi hyvä? To The Drums We Risessa kajahtelee jopa hieman amonamarthmainen death metal -kitaravalli. Svenskadööds-tunnelmia voi aistia vahvasti myös Full Speed Aheadin tahdissa, kun taas vauhdikas Ocean Metal on tunnelmiltaan kirpakan 3 Inches of Bloodin sukua. Ääntelyosastoa hoitelevat herrat, joiden kontolta soittopuolella löytyvät (paikoin ärsyttävän triggeröidyt) rummut ja basso. Matalan vahvan murinan ja ilkeän kärinän (jossa on ajoin hardcorea ja jopa blackmaista lähestymistapaakin mukana) yhdistelmä ei sekään petä pahemmin.

Tutustumisen arvoinen retkue, jonka materiaali on tasaisen vahvaa, mutta vaikutteiltaan hitusen hajanaista (tai toisaalta sitten monipuolista ja suht laaja-alaista), joten yhden biisin perusteella arviointi on mahdottomuus. Täytyy sanoa, että viihdyin yllättävän hyvin tätä rieskaa pureskellessa.16.07.2009, Tero Lassila
http://www.myspace.com/dagonmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2616
Palaa »