Kansitaide Warmen
Japanese Hospitality
CD
[ Spinefarm Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Japanese Hospitality
02. Eye of the Storm
03. Goodbye
04. My Fallen Angel
05. Don't Bring Her Here
06. High Heels on Cobble Stone
07. Switcharoo
08. Black Cat
09. Unconditional Confession
10. Separate Ways

Sivuprojektit tarjoavat tunnetusti tekijöilleen mahdollisuuden revittelemiseen ja tyyleille, joiden esilletuominen saattaisi olla mahdotonta päivätöiden puitteissa. Parhaimmillaan sivuprojektit ovat valottaneet kuulijakunnalle musiikintekijöiden harvemmin kuultuja puolia ja vaikutteita, joista löytyy pitkäikäisiäkin musiikillisia arvoja. Kehnoimmillaan sivuprojektit ovat vain yksi huono syy rahastaa fanien kustannuksella, tuotoksien päätyessä -jos nyt ei sitten muualle niin- Japanin markkinoille.

Children Of Bodom -kiipparisti Janne Wirmanin sooloprojektina alkanut Warmen lukeutuu ehdottomasti sivuprojektien onnistuneimpiin haaroihin. Sooloprojektista on muotoutunut levy levyltä tiiviimpi bändiprojekti, jonka ytimestä löytyy Janne Wirmanin ja hänen kitaristiveljensä Antin (The Scourger) lisäksi Jyri Helkon (For The Imperium) ja Mirka Rantasen (Thunderstone) muodostama rytmisektio. Tiukasti soittavan “housebändin” vieraina kuullaankin useita eri solisteja, jotka pääsevät Warmenin puitteissa näyttämään kyntensä joko tyylilleen ominaisissa tai epätavallisissa raameissa.

Warmen on edennyt jo neljänteen julkaisuunsa, joka jatkaa tyylillisesti samoilla eväillä kuin aiemmatkin levynsä. Myös Japanese Hospitalitylla on tarjolla tasapainoinen sekoitus niin melodisesti toteutettua nykymetallia, kasariheviä kuin neoklassisilla kuvioilla koristeltua progemetallia.

Levyn avaava instrumentaalinen nimikappale haastaa Derek Sherinianin tämän omassa fuusiovaikutteisessa progemetallissa, tarjoten Wirmanin veljeksille näyttämön sorminäppäryytensä esittelyyn. Vahvasta virtuositeetistaan huolimatta Warmen luottaa instrumentaalimusiikin sijaan laulettuihin kappaleisiin, joissa kaikki esiintyjät pääsevät parhaimmin oikeuksiinsa.

Entinen Nylon Beat -solisti Jonna Kosonen, joka oli mukana Warmenin edelliselläkin levyllä, on lainannut äänensä peräti kolmelle kappaleelle, jotka todistavat neidin äänivaroista lähtevän muutakin kuin Naikkareissa tavaramerkiksi muodostunutta nenä-äänteistä yninää. Kososen laulamista kappaleista Goodbye on kaikkein suoraviivaisin, Janet Jacksonin Black Catista tehdyn coverin muodostuessa kiekon huvittavimmaksi kappaleeksi. Huvittavuus on kaukana samaisen neidon laulamasta Don´t Bring Her Herestä, jota voisi kuvailla Panteran ja Rushin välimuodoksi, kulminoituen erääksi kiekon huippuhetkistä.

Entinen Thunderstone-solisti Pasi Rantanen on antanut äänensä kahdelle kappaleelle. Rantasen esityksistä yngwiemäinen My Fallen Angel neoklassisine linjoineen lukeutuu kiekon parhaimpiin hetkiin, jossa solistin sopivan rosoinen ääni pääsee oikeuksiinsa. Hieman epäkiitollisena tehtävänään Rantanen joutuu laulamaan kiekon toisen coverin, Journeyn Separate Waysin, joka ei millään pysty päihittämään alkuperäisversiota. Coverointi on toteutettu alkuperäishenkeä kunnioittaen, mutta lähinnä tulkinta vain onnistuu muistuttamaan, että 1980-luvun alkuun on hautautunut tällainenkin klassikko.

Tunnelvisionin entistä solistia, Marko Vaaraa kuullaan koukeroisella Unconditional Confessionilla, joka tuntuu päättyvän kesken. Children Of Bodom -kollegan, Alexi Laihon säksätystä kuullaan niin ikään yhdellä kappaleella, High Heels On Cobble Stonella, jonka päätymistä Children Of Bodom-levyn sijaan Warmen-kiekolle sijaan sopii ihmetellä. Kappale ei nimittäin kalpenisi hitustakaan Children Of Bodomin oman materiaalin rinnalla. Timo Kotipellon laulama Eye of The Storm voisi hyvinkin olla miehen oman päivätyön Stratovariuksen tekemä ja kappaleelle voisi helposti kuvitella heltiävän radiosoittoa tarttuvan kertosäkeensä puolesta.

Vaikka Japanese Hospitality ei konseptinsa puolesta tuo mitään uutta Warmenin aiempiin levyihin, ei näin hyvällä fiiliksellä ja taidolla tehtyä sivuprojektia voi moittiakaan. Jos Warmenia jostain pitää moittia, hemmottelee ryhmä japanilaisfanejaan lykkäämällä Japanese Hospitalityn sikäläiselle painokselle bonukseksi versionsa Roxetten Fading Like A Flowerista. Olisi se meillekin kelvannut.21.08.2009, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Evil That Warmen Do
The Evil That Warmen Do
[ CD ]
They All Blame Me
They All Blame Me
[ CDS ]
Accept the Fact
Accept the Fact
[ CD ]
Somebody's Watching Me
Somebody's Watching Me
[ CDS ]
http://www.warmen.org http://www.myspace.com/warmenofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 10044
Palaa »