Kansitaide KOKOELMA
Earache Presents Heavy Metal Killers
CD
[ Earache Records ]

( 7 )
Osta CDON:ista
01. Powervice: Behold The Hand Of Glory
02. Ram: Sudden Impact
03. Cauldron: Chained Up In Chains
04. Enforcer: Mistress Of Hell
05. HOD: Kicked To The Kerb
06. Portrait: A Thousand Nightmares
07. Crowning Glory: Sea Of Dead Dreams
08. Celtic Legacy: Live By The Sword
09. Voltax: Steel Maker
10. In Solitude: Witches Sabbath

Jos 70-luvulla haluttiin olla villejä fiftareita, 80-luvulla alkoi 60-luvun nostalgisoiminen ja 90-luvulla lepattivat lahkeet 70-lukuisesti, niin toisen vuosituhannen ensimmäinen vuosikymmen on luonnollisesti pyhitetty 80-luvulle. Tosin kellon kohta käydessä jo 2020-lukua, on ysärikin jo nostanut rumaa päätään, vaikka kasaristakaan ei ole vielä saatu kaikkea irti. Seuraava metallitrendi kun saattaa olla 80-luvun alun brittityylinen hevi. Näin uskoo ilmeisesti ainakin Heavy Metal Killersin julkaissut Earache, sillä kyseinen, lähinnä hevin ääri-ilmiöillä maineensa ansainnut lafka ei ainakaan aikaisemmin ole pukannut ulos mitään näin konventionaalista.

Heavy Metal Killersin kansivihkosen bändikuviin on lastattu siinä määrin viiksiä, ketjuja, spandexeja ja niittejä, että helposti luulisi käsissä olevan vanhan Kerrang! –lehden. Sama aikamatka jatkuu pistäessä levyn soimaan. Tällaista keskitason tavaraahan julkaistiin reilu neljännesvuosisata sitten viljalti jyvä-akana-suhteen ollessa suurin piirtein sama. Kokoelmalla päänsä yli veden nostavat peruslinjasta poikkeavat kanadalainen Cauldron, jonka jenkkimetalli summaa nimeään myöten Lizzy Bordenin parhaat puolet, irlantilainen Celtic Legacy, joka lisää perusheviinsä thinlizzymäisiä laulavia kitaroita sekä länsinaapurin Mercyful Fate -reinkarnaatio Portrait.

Kehuja saanut Ruotsin Enforcer muistuttaa keskiverto-Ravenia ja HOD (Hospital of Death) taas hyppää aikajanalla liian pitkälle NWOBHM:stä briteille ominaisella tusinaspeedillään. Iron Maiden –yritelmät Powervice Hollannista sekä englantilainen Crowning Glory kaatuvat esikuvansa korkealle asettamiin laulu- ja biisintekovaatimuksiin ja meksikolainen Voltax hoitaa kehitysmaametallin kiintiön. In Solitude maistuu varmasti Witchfinder Generalin ja Witcfynden kaltaisen esidoomin ystäville ja RAM Judas Priestin vaatimattomimpienkin raitojen fanittajille.

Varsinaisessa lopputuotteessa ovat mukana myös Alltheniko, Cast Iron ja White Wizzard, jotka ovat jostain syystä pudotettu pois promoversiosta. Jos Heavy Metal Killers toimii ensitutustumisena kolmekymmentä vuotta sitten siinneeseen brittimetallin uuteen aaltoon, kannattaa jatko-opiskeluun käyttää genren melko hyvin kattavaa Lightnin' To The Nations  –antologiaa.09.03.2009, Mika Penttinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.myspace.com/heavymetalkillers Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2829
Palaa »