Kansitaide Symphonity
Voice From The Silence
CD
[ Limb Music Products ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. La Morale dell' Immorale (instrumental)
02. Give Me Your Helping Hand
03. Gates of Fantasy
04. Bring Us the Light
05. Salvation Dance
06. The Silence - Memories I
07. The Silence - in Silence Forsaken II
08. The Silence - Relief Reverie III
09. Searching You
10. Evening Star
11. Afterlife (instrumental) + hidden bonus track

Muistanpa joitakin vuosia sitten Imperiumissa olleen demoarvion tsekkiläisestä power metal -bändistä. Eri nimestä huolimatta sama poppoohan tässä on kyseessä. "Nemesis" kantaa nykyään nimeä Symphonity ja on sitten viime kuuleman saanut solistikseen saksalaisen Olaf Hayerin, jonka hampaat näissä kehissä hiottu jo yli vuosikymmen sitten aloittaen jeesusheviyhtye Treasure Seekeristä ja jatkossa tullen tunnetummaksi Luca Turillin sooloproggiksen ja Ruotsin Dionysuksen keulilta.

Symphonityn nimi johtaa siinä mielessä hieman harhaan, että koskettimien käytöstä huolimatta tsekkibändi ei ole suolla sinfonista power metalia vaan operoi enemmän genren perinteisemmällä, kitaravetoisemmalla puolella. Toinen Symphonityn selvästi omaksi itsekseen erottava piirre on se, että Sascha Paethin miksauksesta basisti Tomas Celechovskyn lonksutus kuuluu selvästi ja taitavan miehen elävä soittotapa antaa melodioihin omanlaistaan syvyyttä, vaikka powerin yleisesti hyväksyttyihin tuotantoperiaatteisiin tuntuu kuuluvan miksata basso niin kuulumattomiin kuin vain mahdollista.

Voice From The Silencen kappaleet eivät ole heti mukana jodlattavaa lajia, mutta ison soundinsa ja rikkaiden melodioidensa turvin ne saavat kuulijan kyytiinsä niin, että levy tekee mieli kuunnella saman tien muutamaan kertaan uudestaan. Harkitut melodiat, ylevät harmoniat ja Libor Krivakin taitava ja neoklassisesti suuntautunut kitarointi sekä biisien kohtuullisen rivakka tempo vievät kuulijan 1990-luvun jälkipuoliskolle, koko genren virstanpylväiden juureen, Episode/Visions -aikojen Stratovariukseen ja Edguyn Vain Glory Opera/Theater Of Salvation -päiviin mutta kuten sanoin, levyltäkin ihmiskorvin kuultavin bassosoundein paranneltuna.

Voice From The Silence on sanalla sanoen perushyvä levy: se ei varmaankaan keltään jalkoja alta pyyhkäise, mutta eipä se omiinsakaan kompuroi. Hallitussa paketissa ei vikoja ole, jos kohta ei kovin paljoa persoonallisuuttakaan. Kappaleessa The Silence - Relief Reverie III mongertaa dramaattisuuteen kurkottava, mutta koomisuuteen kapsahtava slaaviaksenttinen englanti, joka saa nauramaan ääneen mutta sehän on vain eksotiikkaa. Kun soundit ovat Paethin Gate-studion normaalia huipputasoa ja levyn kansitaidekin Kamelot-luottomies Derek Goresin, levyn toteutuksessa ei mutistavaa ole. Jos Symphonityä nyt yleensäkään mistään voi soimata, niin ehkä sitten pikkuisen liian orjallisesta esikuvien peesaamisesta. Mutta monellako tavalla power metalia voi tehdä hyvin?

Lopuksi vielä täytyy ojentaa erityismaininta Symphonityn komeasti omakseen versioimasta piiloraidasta, jossa tsekit coveroivat 80-luvun puolivälin valtavaa saksalaishittiä, jonka jätän levynostajien itse selvitettäväksi.12.02.2009, Mape Ollila
http://www.symphonity.com/ http://www.myspace.com/symphonity Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2685
Palaa »