Kansitaide ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead
Festival Thyme
MCD
[ Superball Music ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. The Bells of Creation (Machete Mix)
02. Inland Sea (Edit)
03. Festival Thyme
04. The Betrayal of Roger Casement and the Irish Brigade

Kesto: 17:18
Yhden vuoden 2002 kohutuimmista indie-albumeista julkaissut ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead pehmentää jälleen ilmaisuaan. Jo kolmen ja puolen vuoden takainen Worlds Apart -pitkäsoitto esitteli bändistä rakenteellisesti ymmärrettävämmän ja melodisesti helppotajuisemman puolen, mutta väittäisin, että tuore Festival Thyme -mini-CD vie bändiä yhä kauemmas siitä räväkästä yleisilmeestä, jota Source Tags & Codes vuonna 2002 edusti.

Tavallaan Trail of Dead kuulostaa yhä enemmän Sonic Youthin ja The Beatlesin omalaatuiselta yhdistelmältä, mutta aivan pelkästään positiivisena en orkesterin seestymistä näkisi - siitäkään huolimatta, että hypetetty Source Tags & Codes sisälsi aikanaan mielestäni myös hieman keskittymiskyvytöntä materiaalia. The Bells of Creationin pianoalku muistuttaa hienoisesti Coldplaytä, Inland Sea'ssä on puolestaan pientä Sonic Youth -vibaa ja päätösraita The Betrayal of... kuulostaa kunnolla käynnistyttyään kuin Pink Floydin Atom Heart Motherin turhan paisuneelta nykyversiolta. Lyhyehkö, lähinnä kitararämpytyksen ja laulun varaan rakentuva Festival Thyme menee puolestaan aika lailla turhan oloiseksi rallatteluksi.

Festival Thyme on toki ammattitaitoisesti koottu ja sävelletty lyhyt kokonaisuus, mutta turha paisuttelu vie paikoin huomion itse sävellyksiltä. Levyn kahdessa ensimmäisessä biisissä on jotain muutakin toivomisen varaa. Avausraita The Bells of Creation tuntuu poljennoltaan hieman laahaavalta, kun taas Inland Sea'n laulumelodiat ovat hyvinkin maukuvan ja flegmaattisen kuuloisia. Laulupuoli nyt ei muutenkaan ole Trail of Deadin itseeni vetoavia puolia. Tuntuisi myös siltä, että bändin eeppisten sävellysten suuret kaaret kaipaisivat sovituksellisesti luovempaa otetta; kenties pianon ja kitaran tueksi muita instrumenttejakin.

03.12.2008, Antti Korpinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
IX
IX
[ CD ]
Tao of the Dead
Tao of the Dead
[ CD ]
The Century of Self
The Century of Self
[ CD ]
Worlds Apart
Worlds Apart
[ CD ]
http://www.trailofdead.com http://www.myspace.com/trailofdead Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2064
Palaa »