Kansitaide Azmaveth
Strong as Death
CD
[ Bombworks Records ]

( 4½ )
Osta CDON:ista
01. Intro
02. A Mortal Way of Life
03. Interlude 1
04. A Cadaveristic Desire…
05. Interlude 2
06. Stigma from Hell
07. Interlude 3
08. Master of Light
09. Interlude 4
10. The Dark Lust of the Rotten Soul
11. Interlude 5
12. Crawling from the Grave
13. Outro
VAROITUS: Seuraava levy on kristittyä “black” metalia. Pyrin objektiiviseen, musiikkiin keskittyvään arvioon, mutta en takaa mitään.

Puerto Rico ei hohda kirkkaimpana tähtenä metallin taivaankannella, mutta näemmä ainakin Azmaveth pitää pesäänsä tuolla saarivaltiossa. Auringon lämpö ei ole kuitenkaan kulkeutunut yhtyeen Strong as Death -levylle, joka piileksii synkän ja aggressiivisen metallin varjoisilla kujilla. Dimmu Borgirit ynnä muut on selvästikin kuunneltu kiihkeistä tempoista ja syntikoista päätellen, mutta löytyypä levyltä jalat maassa pitävää death ja thrash metal -kolisteluakin. Strong as Death onkin aika hajanaista kuunneltavaa: joskus blastataan sata lasissa, joskus taas kaivetaan vanhat heavy-kliseet käyttöön – ja väliin mahtuu tietenkin flamenco-henkistä akustista välisoittoakin.

Joku taitavampi yhtye voisi ehkä osata muotoilla tällaisista aineksista maittavan äärimetalliaterian, mutta Azmaveth ei tällaiseen pysty. Bändi pyrkii olemaan samaan aikaan tunnelmallisen taiteellinen ja raivoisan suoraviivainen, mutta lopputulos on lähempänä hajanaista genrekokoelmaa kuin tiivistä kokonaisuutta. Kieltämättä riehakkailtahan Stigma from Hellin hevailut ja Crawling from the Graven old school -rässäilyt kuulostavat, mutta muovista, teennäistä ja haeskelevaa Strong as Death pääasiassa on.

JA ENTÄ NE SANOITUKSET??? Satanic one your doom is coming / by the hand of the son of godSatanists your philosophy is the most patheticMassacre the Satanism with Christ’s blood… Ja levy-yhtyeelläkään ei näytä olevan mitään hajua mistään, sillä saatekirje suosittelee Azmavethia black metalin ystäville… Voi helkata, perkele, SAATANA!

Anteeksi. Mutta ihan oikeasti, ei se musiikkikaan kummoista ole.

05.11.2008, Antti Klemi
http://www.myspace.com/azmaveth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2053
Palaa »