Kansitaide Alev
Alev
CD
[ Fastball Music/SonyBMG ]

( 7 )
01. Where Are You
02. Crawling Under
03. My Cover
04. Unique
05. Stained Lies
06. On My Own
07. Devotion
08. Disconnected
09. Institutionalized
10. At The Right Time
11. Bonus Track: Cause And Effect Remix 2007

Kesto: 38:03
Aina välillä arvostelulevyjen joukosta löytyy myös hieman valtavirtaisempia tuotoksia. Kiusallisen usein jokin on niiden kohdalla kuitenkin vinksallaan. Joko bändi on tuotannollisesti ja/tai soundillisesti kakkoslaatua tai sitten biisit eivät yksinkertaisesti kestä vertailua alan ykkösnimien kanssa. Yleensä parannettavan varaa jää niin sävellyksiin kuin tuotantoonkin. Saksalainen Alev on tässä joukossa kuitenkin miellyttävä poikkeus. Yhtyeen vaihtelevan raskas pop-rock tuntuisi nimittäin olevan yllättävänkin laadukasta kauraa vaikkapa Skunk Anansien, Garbagen ja jopa Alanis Morrisetten hengessä. Kenties Alevia ei kuitenkaan vielä näillä näytöillä nähdä MTV:n parhaassa katseluajassa, vaikka koukkuja löytyy niin melodioista kuin sovituksistakin vallan kiitettävästi.

Bändin eponyymi albumi näyttää parhaat puolensa mielestäni My Coverin, On My Ownin ja Uniquen kaltaisissa kepeän iskevissä biiseissä, joissa vokalisti Alexandra Janzen pääsee esittelemään ääntään monipuolisesti, mainituista kappaleista jälkimmäisessä jopa tunteikkaasti. Janzenin ääni on itse asiassa sopivan omaperäinen ja muistuttaa ennen kaikkea juuri Alanis Morrisetten ja Skunk Anansie -laulaja Skinin ääniä. Alevilta löytyy myös levy-yhtiön saatekirjeessä mainittuja hienoisia Evanescence-vaikutteita, mutta valitettavasti ne eivät todellakaan kuulu levyn huippuhetkiin. Alev on raskaimmillaan Disconnected- ja Where Are You -veisuissa, joissa puoliraskaat riffit ovatkin kieltämättä tylsän pulskeita.

Kolmen hittipotentiaalia sisältävän kappaleen vastapainoksi Alevilla on harmillisen runsaasti myös tasapaksua ja muistiin jäämätöntä sävelkudosta. Pahiten bändi on hukassa soutaessaan ja huovatessaan raskaammissa vesissä, jotka yhtyeen toivoisikin jättävän tulevilla julkaisuillaan. Ennakko-odotuksiin nähden - ja muutenkin - Alev on joka tapauksessa ihan mukavaa kuunneltavaa. Ei nyt mitään hillitöntä herkkua ainakaan näin vaihtoehtoisempaa pop-rockia heikommin tuntevalle kuuntelijalle, mutta yhtä kaikki laadukasta ja parhaimmillaan tarttuvaa veistelyä.

07.10.2008, Antti Korpinen
http://www.myspace.com/alevmusic http://alevmusic.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1988
Palaa »