Kansitaide KOKOELMA
Metallimessu
CD
[ Warner Music ]

( 6 )
Osta CDON:ista
01. Libera
02. Siunaus
03. Tiellä ken vaeltaa (15)
04. Saviruukku
05. Johannes 3:16
06. Herra, elämääni (509)
07. Käyn aina kohti kuolemaa (611)
08. Herra, kädelläsi (517)
09. Job 41
10. Kosketa minua, henki (125)
11. Käy yrttitarhasta polku (77)
12. Joutukaa sielut, on aikamme kallis (408)
13. Isä meidän
14. On autuas, ken Jeesusta (226)
15. Jumalan karitsa
16. Ken tahtoo käydä Herran askelissa (61)
17. Herraa hyvää kiittäkää (332b)
18. Herran siunaus

Kaikennäköiset tilkkutäkit ja populaariotteiset virsilevyt ovat viime vuosina houkutelleet maallistuneitakin levynostajia siinä määrin, että oli vain ajan kysymys, ennen kuin hevikortti otetaan käyttöön kirkossa tapahtuvan joukkopaon torjumisessa. Varsinkin kun valtaosalle suomalaisista on jäänyt vankka kollektiivinen kuuntelukokemus virsistä ja gospeleista jo rippikoulusta, minkä avulla on helppo myydä tuttuja ja turvallisia elämyksiä rauhattomuudesta ja kiireestä kärsiville kuluttajille.

Metallimessun idea syntyi jo ideanakin puistattavalta kuulostavassa, Helsingin seurakuntayhtymän järjestämässä, heviseminaarissa kolmisen vuotta sitten, jonka jälkeen raskaalla musiikilla siunattuja hartaustilaisuuksia on järjestetty ympäri maata vaihtelevilla vokalisteilla. Uskonnollisten laulujen metallisointia eivät kuitenkaan keksineet heviseminaristit, vaan turkulainen Hevinkeliumi vetäisi kieli poskessa Purple-asetuksilla pitkäsoitollisen virsiä jo vuonna 1998.

Hevinkeliumin irtonaisuutta ja riehakkuutta ei Metallimessusta löydy, sillä levyn tuottanut ja orkestroinut Mikko P. Mustonen on luottanut samoihin säätöihin kuin Northern Kings – projektissaan eli tavaraa vyöryy kaiuttimista vähintäänkin Jerikon pasuunan voimalla. Välillä homma toimii, josta todisteena Kilpi-Taagen Hevinkeliuminkin kanssa levyttämä Tiellä ken vaeltaa. Agnostikon panssarin läpäisevät myös Twilightningin Heikki Pöyhiän tulkitsema melodinen perushevi Saviruukku sekä voimametallilaukka Kosketa minua, henki. Varsinaiset osumat ovat lopulta kuitenkin harvassa, ja loppua kohden Metallimessu muuttuukin kirkonmenojen kaltaiseksi, väärällä tavalla raskaaksi äänitapetiksi. Herra, kädelläsi –kappaletta kuunnellessa tulee ikävä Sätkynuken rienaavaa hardcore-versiota viime vuosikymmenen alusta ja Taagen ja Tanya Kemppaisen duetto Herra, elämääni voisi hyvin sijoittua esimerkiksi Levottomat –soundtrackille.

Jos ei saa henkilökohtaista lisäarvoa välispiikkeinä toimivista isä meidän etc. –loruista (itse ohjelmoin ne pois), on käsissä vain keskiverto kiekko sinfonista heviä. Taidolla laulettu ja soitettu tottakai, mutta jokseenkin muovisen oloinen. Hengellisen musiikin ja mahtipontisuuden yhdistämisen kotimaisena merkkipaaluna toimii vieläkin Sakari Kuosmasen ja TT Oksalan näkemys Suojelusenkelistä parinkymmenen vuoden takaa.06.10.2008, Mika Penttinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.metallimessu.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 3736
Palaa »