Kansitaide KOKOELMA
Iron Age Compilation Volume 1
CD
[ Iron Age Records ]

( 7 )
01. Dead Rival – 300
02. Wulfgar – Valkyria
03. Wolves of Hate – Spoils of War
04. No Remorse No Retreat – Victory or Valhalla
05. Shieldwall – The Sword
06. Alba Gu Brath – Dupplin Moor
07. Black Tartan Clan – White Crosses
08. Ragnaröek – Küss Mich
09. Wulfgar – Valhalla Reborn
10. Alkonost – Cold Shining of the Night
11. Natan – Velden van Bloed
12. Oakenshield – Utgarda Loki
13. Askur Yggdrasils – Surviving the Resistance
14. Nemean – Old Jock
15. Alkonost - Indiscribable Light
16. Northern Oak – Madness of the Feral Moon
17. Vinternatt – De Zwarte Mis
Brittiläinen Iron Age Records on myynyt sielunsa (positiivisessa mielessä) viikinkimetallille ja lafkan repertuaari koostuu pääosin kaikennäköisestä battle/viking/pagan/folk-metallista. Eipä siis ole lainkaan hupsumpi idea esitellä katrastaan kokoelman muodossa. 17 raidalle on tallennettu kohtalaisen laadukas paketti miekkojen kilkettä ja hien seassa valuvaa verta taistelutantereiden uumenista.

Kokoelmalta löytyy varsin monipuolinen kattaus monessakin mielessä. Erilaisia elementtejä folkista käytetään mielenkiintoisesti, mutta ensimmäisenä korvaan silti pistää suuri tasoero bändien välillä. Laatua lafkalta löytyy, mutta karmivia korvien ja musiikkimaunkin saastuttajia. Tämän kastin kärjessä on eritoten järkyttävän persoonattomasti nimetty Ragnaröek, joka on kuin Rammsteinin ja Die Apokalyptischen Reiterin ruma ja tekotaiteellinen äpärälapsi. Valhallasta laulava No Remorse No Retreat taas on kuin jotain turhaa ja (epä)muodikasta jenkkiläistä hard rockia ilman ripaustakaan viikinkifiilistä.

Parhaiten toimiviin kuuluu ehdottomasti Alkonostin mukavan kirpeä tunnelmointi, joka korinan ja kiperän naislaulun siivittämänä toimii kuin häkä. Toisaalta saattaa herättää monissa myös ärsytystä, mutta kirpeän melodisen metallin ystäville suosittelen. Samantyyppistä kirpistelyä tarjoaa myös hieman tuomiollisesti ja tummempi Oakenshield.

Belgialainen Natan taas potkii blackimmällä poljennolla ja mukavan vireät skandinaaviset pakanavaikutteet paistavat pinnassa myös erittäin maukkaasti. Ja löytyypä levyltä Amon Amarthin pikkuserkku Wulfgarilta jopa kaksikin biisiä. Bändiä ei kyllä voi olla hehkuttamatta, vaikka hieman löysempää meno onkin Heggiin ja kumppaneihin nähden, mutta täydellisyyteen eivät kaikki voikaan yltää.

Iron Agen rosteri on kieltämättä mielenkiintoinen ja battle/viking/pagan/folk -akselille vetoa tunteville suosittelen mieluusti lafkan tarjontaan tutustumista. Laadullisesti tarjontaa on laidasta laitaan, mutta aina iloisia yllätyksiä tulee vastaan, etenkin kun Suomessa näihin bändeihin harvemmin törmää.

26.09.2008, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.ironagerecords.com  http://www.myspace.com/ironagerecords Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2056
Palaa »