Kansitaide Amon Amarth
Twilight of the Thunder God
CD
[ Metal Blade Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Twilight of the Thunder God 04:08
02. Free Will Sacrifice 04:08
03. Guardians of Asgaard 04:23
04. Where Is Your God? 03:11
05. Varyags of Miklagaard 04:18
06. Tattered Banners and Bloody Flags 04:30
07. No Fear For the Setting Sun 03:54
08. The Hero 04:04
09. Live For the Kill 04:11
10. Embrace of the Endless Ocean 06:44

Kesto: 43:28
Länsinaapurin partasuut jatkavat valloitusreissuaan aseet tanassa. Twilight of the Thunder God on pitkän linjan death metal -puurtajien seitsemäs albumi, eikä taida enää miekkosilla olla montaa maailmankolkkaa koluamatta. Edellinen, With Oden on Our Side -levy palautti bändin takaisin eheämmän ja väkevämmän ilmaisun pariin, vaikka melodiatkin tavaraa tunnusomaisesti leimasivat. Uutuus jatkaa melko lailla siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Twilight of the Thunder God on läpeensä tasainen levy. Kokonaisuuteen ei mahdu väliinputoajia, vaan laatua riittää joka raitaan, mutta kyllä seasta voi pari helmeä sentään ihan nimeltä mainita. Eniten oma parta värisee mainion Live for the Killin kohdalla, jonka suvantokohdassa kylmät väreet valtaavat kropan suorastaan väkisin. Myös The Hero sekä nimikappale ovat maininnan arvoisia vetoja.

Kuten on jo totuttu, tarjoaa Amon Amarth kuulijoilleen sotaisaa runnomista, jossa brutaalius ja alkukantaisuus yhdistyvät tyylikkäästi kaihoisan melodiseen ulosantiin. Uutukainen on takuuvarmaa työtä ja tuntuu aiempiin levyihin verrattuna kenties kaikkein huolellisimmin pohditulta kokonaisuudelta. Teos hieman jopa petraa With Oden on Our Sideen nähden.

Huomion arvoista on, että bändi on selkeästi myös lafkalleen, Metal Bladelle, hyvin merkittävä akti, sillä tuttuun tyyliin faneille on tarjolla levystä muutamia herkullisia luksusversioita, joissa ei pikkukivasta oheisroinasta ja bonuksista säästellä. Jos niitä hinkuu, kannattanee olla ajoissa ostoksilla. Ja pakettihan on taas kerran kääritty muutenkin niin koreaan silmäkarkkiin, että kyllä fanin kelpaa kylillä levy kourassa bostailla.

23.09.2008, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Jomsviking
Jomsviking
[ CD ]
Deceiver of the Gods
Deceiver of the Gods
[ CD ]
Once Sent from the Golden Hall
Once Sent from the Golden Hall
[ CD ]
Surtur Rising
Surtur Rising
[ CD ]
With Oden on Our Side
With Oden on Our Side
[ CD ]
http://www.amonamarth.com http://myspace.com/amonamarth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 11737
Palaa »