Kansitaide Vortech
Deep Beneath
CD-R
[ Omakustanne ]

( 7 )
01. The Awakening
02. Biodroid Legions
03. The Undying Storm
04. Shadow Shapes
05. Retribution
06. Bewildered
07. Deep Beneath
08. Subjugation
09. Exile Within
10. So They Rise

Kesto: 42:34
Torniolaisen Vortechin kolmas kokopitkä julkaisu jatkaa edellisen levytyksensä hengessä, melodisen death/thrash metalin parissa ja edelleen omakustanteisesti cd-r-formaatissa. Moderniksi ja hieman konevetoiseksi laskettava levytys on niin hyvässä kuin huonossakin mielessä saman toistoa; kehitystä on hienoisesti tapahtunut, muttei valitettavasti sitä eniten kaipaavissa osuuksissa: rummuissa.

Edelliseen Wasteland-levytykseen nähden muutoksia on tapahtunut vain vähän ja nämäkin lähinnä yksityiskohtien tasolla. Deep Beneath tuntuisi olevan kevyempi, dynaamisempi ja samalla hieman monimuotoisempi, ehkä industrial-ideoiden kannalta myös hieman rohkeampi. Deathmetalmaisuus on väistynyt hieman syrjemmälle ja thrash-riffeille on annettu sijaa, mutta myös koskettimet puhuvat omaa kieltään entistä enemmän. Jollain tapaa tuotoksen voisi sanoa kulkeneen hieman enemmän kohti ...And Oceansin tyylistä ilmaisua.

Biisimateriaalin parhaimmistoa edustavat toimivat kitaramelodiat yhdessä harkitusti käytettyjen koskettimien, sekä tietysti biisien varsinaisena runkona toimivat riffit. Kokonaistasolla tuotos ei kuitenkaan kykene varsinaisesti parantamaan edellisestä levytyksestä ja osasyynä tähän on vieläkin hieman demomainen toteutus, vaikka materiaali sinänsä valmiilta kuulostaakin. Suurin ongelmakohta löytyy jälleen rumpukoneesta, joka kohtuullisen hyvistä soundeistaan huolimatta tökkii hieman vastaan. Muutoin soundit ovat kelvollista tasoa, eikä laulupuolen örinätyöskentelystäkään valittamisen aiheita löydy.

Sekä Deep Beneath että Wasteland ovat ihan hyviä näyttöjä yhden miehen kyvyistä säveltää ja sovittaa musiikkia alusta loppuun asti, mutta toteutuspuoli on jäänyt valitettavasti hieman jälkeen bändin ambitioista. Toivottavasti tulevaisuudessa orkesterille tulee mahdollisuus yhdistää parhaat kappaleet yhdelle levylle ja oikeita rumpuja käyttäen.

19.08.2008, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
...of What Remains
...of What Remains
[ CD ]
Devoid of Life
Devoid of Life
[ CD ]
Wasteland
Wasteland
[ CD-R ]
http://koti.mbnet.fi/juhau/vortech/ http://www.myspace.com/vortechmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2177
Palaa »