Kansitaide Vortech
Wasteland
CD-R
[ Omakustanne ]

( 7 )
01. The Core
02. Evolutionary Project
03. Their Contract
04. Instigate Hostile Reaction
05. Impulse
06. Perdition
07. The Silence
08. Winds of Contamination
09. Radiant Storm
10. Wasteland Roamers

Kesto: 37:21
Vuosituhannen alussa syntynsä saanut Vortech on melko omintakeinen tapaus parissakin mielessä. Musiikkia voi pitää omaleimaisena sekoituksena modernia ja melodista death metalia, jossa on runsaasti vaikutteita myös black metalista, mutta ennen kaikkea elektronisesta musiikista - aina ambientista cyberthrashiin asti. Toinen epätyypillinen elementti projektissa on sen soololuonteisuus, vierailevia esiintyjiä lukuun ottamatta.

Wasteland on bändin toinen kokopitkä tuotos, joka on alkujaan ilmeisesti julkaistu vain mp3-formaatissa. Nyt tekele on saanut konkreettisen muodon cd-r-julkaisuna ja kansipapereilla varustettuna. Demomaiseksi ja sen tasoiseksi odottamani sisältö on yllättävän hyvin ja huolellisesti tehtyä materiaalia, joka ei oikeastaan onnu kuin sinänsä tyypillisen rumpukonebiitin osalta. Kitaramelodiat ovat kohtuullisen tarttuvaa jälkeä ja biisit puolestaan kokonaisuuksina varsin kelpoa kamaa kautta linjan.

Jos pääpainon voikin sanoa olevan melodisessa ja konevivahteisessa kuolossa, myös muiden metallityylien vivahteet ovat varsin hyvin sekaan istuvaa kamaa. Suurinta kontrastia edustavat levyn minimalistiset ambient-osuudet, jotka rikkovat yhdenmukaisuutta tehokkaasti, mutta eheyttä tärvelemättä. Homma toimii hyvin ja biisimateriaali ei sisällä heikkoja lenkkejä.

Myös soundit ovat rumpukonetta mukaan laskematta hyvää työtä. Kitaroista löytyy kaivattua kirkkautta ja selkeyttä, eikä soitinten välisessä tasapainossa ole valittamista. Vieraileva örinävokalisti Kraken on hänkin tehnyt hyvää jälkeä vahvalla ulosannillaan, eikä ainakaan äkkiseltään voisi levylle osuvampaa tyyliä kuvitellakaan - eri genrevaikutteista huolimatta. Ainoa miinus tuleekin konerummuista, vaikka tavallaan sen näin scifistiseen tyyliin ymmärtää hyvin istuvankin. Lopputuloksen vaan voisi kuvitella olevan parempi joko oikeilla kannuilla tai vastaavasti selvästi enemmän överiksi vedetyillä konebiiteillä. Kaikkiaan Wasteland on kuitenkin onnistunut paketti ja sinällään ihan kunnollisen julkaisuformaatin arvoinen.

19.08.2008, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
...of What Remains
...of What Remains
[ CD ]
Devoid of Life
Devoid of Life
[ CD ]
Deep Beneath
Deep Beneath
[ CD-R ]
http://koti.mbnet.fi/juhau/vortech/ http://www.myspace.com/vortechmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2217
Palaa »