Kansitaide KOKOELMA
Dirty Black Summer
EP
[ Stay Heavy Records ]

( )
01. Before The Dawn:Silence
02. Silentrain: With Pain And Sorrow
03. Godsplague: Eleanor Rigby
04. Final Harvest: Bloodgod
05. Black Sun Aeon: 3rd Chapter

Kesto: 18:16
Silloin tällöin tulee vastaan julkaisuja, joiden funktio ei tahdo oikein ymmärrykseen mahtua. Stay Heavy Recordsin Dirty Black Summer on yksi sellainen. Kokiksella esitellään lafkan viittä hyvin erilaista artistia, joilta kaikilta toki kuullaan ennen julkaisematonta materiaalia. Biisit ovat Godsplaguen cover-vetoa lukuun ottamatta niin sanottuja makupaloja tulevilta levyiltä, joten väkisin mietityttää, kuka tällaisen ostaa, ellei hinta ole hullun halpa? Varsinkin kun artisteissa tosiaan on merkittäviä genre-eroja. Mainospalana lafkan laajahkoskaalaisesta tarjonnastahan tämä toki käy, mutta miksei sitten samaan syssyyn olisi voinut napata kehiin mainiota Sightlessia, Codeonia tai The Scourgeria?

Avaajana toimiva Before The Dawn esittelee entistä melodisempaa puoltaan Silencella, joka kuitenkin jättää oudon kylmäksi. Eikindin laulustakaan ei tällä kertaa ole koukuttajaksi. Silentrain veivaa puolestaan melko kasvotonta melodista, poweriin vivahtavaa metallia, jota mahtuu sarjassaan kolmetoista tusinaan. Ainoaa varsinaista tarjontaa EP:llä edustaa Godsplague, jonka versio The Beatlesin Eleanor Rigbysta osoittautuu about yhtä tarpeettomaksi kuin itse kokoelmakin. Bändi ei ilmeisesti ole kuullut, että biisin coveroi naapurimaan Pain jo vuosia sitten hyvin samantyyppisenä, mutta paljon tehokkaammin. Ärtsympää linjaa löytyy puolestaan The Final Harvestin kappaleesta, joka toimiikin edellä mainittuja jo huomattavasti paremmin. Samat sanat voisi sanoa kiekon päättävästä Black Sun Aeonista, joten levy sentään petraa ronskisti loppua kohti.

Kokoelmaa saa vain Anttiloista, joten voisi arvella hinnan olevan edullinen, tai sitten tarjolla jonkinlaisena kylkiäisenä. Pakettinahan EP on varsin nätti, mutta muuten kuin lafkan kivana mainospalana tälle mitään virkaa on vaikea keksiä. Sisältökään ei osaksi allekirjoittaneen heiniä ole, joten arvosanan antaminen olisi epäreilua.

25.06.2008, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.stayheavyrecords.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3851
Palaa »