Kansitaide Paha kaksonen
Kovaa hyvä tulee
CD
[ Fan Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lakanat laulaa
02. Hyppää satulaan
03. Kylmää kyytiä
04. Puhalla
05. Kovaa hyvä tulee
06. Polttaa
07. Sehän sopii
08. Paha saa parhaat päältä
09. Ei tuhlata aikaa
10. Millään ei oo mitään väliä
11. Eipä tunnu missään

Kesto 36:50
Jyväskyläläinen Paha Kaksonen jatkaa rempseää ja uhoavaa linjaansa toisella täyspitkällään Kovaa hyvä tulee. Bändiä voisi tituleerata maanläheiseksi ja räävittömäksi bilerock-bändiksi, jolta löytyy tarvittava annos raskaahkoa hard rockia ja suomalaiseen tapaan sopivaa iskelmämenoa. Levy sopii kuin nakutettu kotibileiden rentoon fiilikseen, alkuillan kaljanottohetkiin tai vaikka kesä-Corollan vakiosoittolistalle, eikä kosteissa keikkaolosuhteissakaan bändin luulisi ketään ärsyttävän. Olisiko tässä suomalainen light-versio Turbonegrosta?

Riipivän tarttuviin kertosäkeisiin pohjautuvat biisit tuovat väkisinkin mairean hymyn huulille. Biisien lyriikat sen sijaan ovat melko arkisia, ja viitteitä vanhoihin klassikkolyriikoihin ja sanontoihin on runsaasti. Äijähuumori kukoistaa, kaljahammasta kolottaa ja poikien soidinmenoissa lakanat laulavat hoosiannaa, eikä beibin kanssa tuhlata aikaa. Välillä sanoitukset töksähtelevät hieman ikävästi ja mielikuva muuttuu hieman teennäiseksi, eli bändin hauskat ja rennoimmat puolet kääntyvät osaltaan myös negatiivisiksi. Sävellyskynä yhtyeellä puolestaan on paremmassa terässä. Puhalla-biisi on reipasta poljentoa jopa hieman Zero Ninen ja Peer Güntin tahtiin ja rivakka ote jatkuu tasaisen varmasti koko levyn ajan. Groovea ja railakasta svengiä viljellään hyvin ja levyn päättävä rauhallisempi Eipä tunnu missään on kuin osuva iltasatu Pahan kaksosen mittakaavassa.

Pahan kaksosen persoonallinen ja pirteä musiikki puree tyydyttävästi. Levy on iloisella ”aivot narikkaan” -rockosastolla omimmillaan, mutta vaativamman hardrockailijan sydäntä se tuskin sulattaa.

14.05.2008, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Kovaäänisten naisten kukkula
Kovaäänisten naisten kukkula
[ CD ]
Väärän kuninkaan häät
Väärän kuninkaan häät
[ iTunes ]
Lisco Inferno
Lisco Inferno
[ iTunes ]
Hekumania
Hekumania
[ CD ]
Puhun ja pussaan
Puhun ja pussaan
[ CDS ]
http://www.pahakaksonen.com http://www.myspace.com/pahakaksonen Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2927
Palaa »