Kansitaide MoonMadness
All in Between
CD
[ Blue Violet ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. On the Air
02. Stroke of Midnight
03. Shot Through the Wing
04. Torn
05. Before It’s Too Late
06. Too Much to Lose
07. Ain’t No Angel
08. Victims of the Moon
09. Thunder
10. On the Edge of Madness
Tamperelainen MoonMadness on parin viime vuoden aikana pyrkinyt esille siinä määrin, että itselleni on jo muodostunut mielikuva jonkinlaisesta väkisin vänkääjästä, mitä sivukorvalla kuulemani ääninäytteet eivät ole muuttaneet. Bändillä on lisäksi ollut omituinen tapa julkaista ärsyttäviä yhden raidan sinkkuja. Onkin mukava yllätys, että albumimitassa MoonMadness toimii mainiosti.

Jo 90-luvun alussa läjän levyjä julkaissutta Feedbackia ja siitä siinnyttä Deep Purple –coverbändi Cream Crackersia luotsanneet kitaristi Otto Hallamaa ja basisti Juha Leppäharju ovat keränneet vierelleen pätevää nuorempaa sukupolvea, joista varsinkin kosketinsoittaja Turkka Vuorinen loistaa maukkailla soundivalinnoillaan. Antto Nikolai Tuomaisella on ollut rankka savotta korvata edeltäjänsä, maamme kysytyimpiin kannuttajiin kuuluva Ari Toikka, mutta urakka hoituu vähintäänkin tyydyttävästi. Kovimmat paikat ovatkin Heidi Bergbackalla, joka on suurin piirtein pystymetsästä joutunut melkoiseen myllyyn. Tulkintansa kuitenkin toimii lukuun ottamatta satunnaista arkuutta, joka tulee todennäköisesti väistymään lisäkokemuksen myötä.

Pitkään valmisteilla ollut pitkäsoitto ei kaadu myöskään biiseihin. Jo aiemmin julkaistujen tarttuvien Thunderin ja Tornin ohella parhaimmistoon nousevat Kim Wilden ja Pat Benatarin 80-luvun alun tuotantoa muistuttava, Hammondien ryydittämä poprock Ain’t no Angel sekä hitaasti aukeava, mutta lopussa kiittävä metallisempi Shot Through the Wing. Yhtyeen soundissa 70-luku ja 80-luku kohtaavat tinkimättä tämän päivän dynaamisuudesta. Esimerkiksi Tornin luulisi maistuvan nyky-Nighwishin ystäville. Taustalla kuitenkin hehkuu koko ajan vahva syvä purppura.

Monien muiden perinteisten bändien lailla MoonMadness on päätynyt julkaisemaan debyyttinsä omakustanteena, mitä ei kyllä huomaa. Soundit ovat kohdallaan, eikä vaivannäkö ole loppunut kansiinkaan. All in Between sisältää parikin potentiaalista radioraitaa, mutta riittävään medianäkyvyyteen tarvittavan taalamäärän puuttuessa, läpimenokeinoiksi jäävät perinteinen työvoitto tai äkillinen kansainvälinen kiinnostus.

07.05.2008, Mika Penttinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Stroke of Midnight
Stroke of Midnight
[ CDS ]
http://www.myspace.com/moonmadnessband http://www.moonmadness.fi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3624
Palaa »