Kansitaide KOKOELMA
All For Metal
CD+DVD
[ AFM Records ]

( 4 )
Osta CDON:ista
CD:
01. Made Of Hate: Bullet In Your Head
02. X-World/5: Cyber Christ
03. Axxis: Doom Of Destiny (Arabia)
04. Paradox: Infected
05. Jon Oliva’s Pain: Through the Eyes of the King
06. Eden’s Curse: Fly Away
07. At Vance: Cold As Ice
08. Rob Rock: Garden Of Chaos
09. Crystal Ball: Minor Key
10. Helstar: The King Is Dead
11. Headhunter: Parody Of Life
12. Mekong Delta: Purification
13. President Evil: Hell In A Box
14. Almah: Children Of Lies
15. Beautiful Sin: Lost
16. Dezperadoz: Rawhide
17. Michelle Darkness: My Sweet
18. Black Messiah: Moskau

DVD:
01. U.D.O.: The Wrong Side Of Midnight
02. Destruction: The Alliance Of Hellhoundz
03. Masterplan: Lost And Gone
04. The Poodles: Seven Seas
05. Elvenking: The Divided Heart
06. Magica: All Waters Have The Colour Of Drowning
07. Absolute: Sebastian
08. Doro: Warrior Soul
09. Kotipelto: Sleep Well
10. Evidence One: The Sky Is The Limit
11. Shakra: Chains Of Temptation
12. Lion’s Share: The Edge Of The Razor
13. Heavenly: Spill Blood On Fire
14. Nostradameus: Not Only Woman Bleed
15. Tankard: The Beauty And The Beast
16. Jorn: Living With Wolves
17. Edguy: All The Clowns
18. Debauchery: Lords Of Battle
19. Eisbrecher: Vergissmeinnicht
20. Theatre Of Tragedy: Storm
21. Perzonal War: For The Last Time
22. The Traceelords: My Evil Girlfriend
23. Annihilator: All For You
24. Tarantula: Face The Mirror
25. Krokus: Hellraiser (Live)
26. Circle Ii Circle: Revelations (Live)
27. Silent Force: Infatuator (Live)
28. Ross The Boss: Kill With Power (Live)
29. Dionysus: Time Will Tell (Live)
30. Shaman: Fairy Tale (Live)
Melko ankean kuvan antaa AFM Recordsin artisteista ja saksalaisista yleensä tämä über-puuduttava kokoelma. Toki onhan mukana muutakin kuin pelkkää germaanimättöä. Tässä seurassa Kotipelto on kunkku, eikä Heavenly kuulosta ollenkaan hölmömmältä. AFM:n peruspilari l. takavuosien himmenneet tähdet olisi pitänyt näiden näytteiden perusteella unohtaa jo kauan sitten. Udo Dirkscneiderin kappale on tylsääkin tylsempi, eikä tee tässä mielessä eroa vaikkapa Doroon. Jälkimmäisen videota ei sentään ole kuvattu viemärissä, vaan se on ihan asiallinen intiaaniraina. Videona Kotipelto on myös selvä voittaja. Vaikka video onkin periaatteessa V2-elokuvan mainos, jälki on tasoa pro, jota ei hyvällä tahdollakaan voi sanoa kovinkaan monesta tämän koosteen rykäisystä. Ohjaajat tuntuvat yleisesti mieltyneen ruskan ja harmaan eri sävyihin ja nopeisiin leikkauksiin. No synkkä musiikki vaatinee synkeät puitteet.

Powermetallistit saanevat jonkin verran vastinetta rahoilleen, muuten kyse on liiallisesta tyylien kirjosta. Näemmä myös omat suosikkini Krokus, Shakra, Jorn ja Crystal Ball ovat huonontuneet siirryttyään AFM:lle. Keskimäärin All For Metalin kuvallinen anti on niin heikkoa, että on ihan sama vaikka katselisi ne omat suosikkipätkänsä netistä. Lopun kuusi livepätkää ovat kaiken kuran jälkeen ihan mielenkiintoisia, tosin niidenkään laadussa ei aina ole hurraamista. Esim. Silent Forcen tallenne on suunnilleen bootleg-tasoa. Etukäteen kiinnostavin otos oli Ross The Boss muinaisen bändinsä Manowarin klassikon Kill With Power kimpussa. Tulos on todella heavya rockia, vain basisti on hieman laihempi kaveri. Rossin sormet liikkuvat onneksi liukkaasti ja kappale sujuu mallikkaasti. Jokohan olisi Rossinkin aika palata Manowariin ja tehdä vielä edes yksi hyvä levy? Tämän perusteella sille ei ole muuta estettä kuin sankarimme habitus.

Kuvallinen osio tarjoaa edes hitusen vaihtelua, mutta cd on melkoisen yksitoikkoinen. Metallin yleinen ongelma, hyvien solistien puute, tuntuu vaivaavan erityisesti saksalaiselta kielialueelta saapuvia bändejä. Niinpä Rob Rock onkin tätä taustaa vasten kuin keidas aavikolla, vaikkei kappaleensa muuten parhainta Rockia (kiva sanaleikki…) olekaan. Crystal Ballin Minor Key kuulostaa sekin paljon paremmalta kuin bändin omalla levyllä, ympäristöstä johtuen.

Valitettavasti mieleenpainuvimmat vedot menevät huumorin puolelle. Sanon valitettavasti siksi, ettei ole täyttä varmuutta, onko kyse tahallisesta vai tahattomasta komiikasta. Dezperadozin versio 60-lukuisesta TV-tunnarista Rawhide svengaa, eikä ole liian metallinen, kitaroista tulee jotenkin Viikate mieleen. Kyynisempi puoliskoni puolestaan on vakuuttunut yhtyeen epätoivosta saada aikaan hitti, mikä onnistuisikin tässä tapauksessa ehkä helpommin hieman maltillisemmalla rumpujensoitolla. Levyn päättävän Black Messiahin Moskaun on helppo ennustaa tulevan bilesuosikiksi. Bläkkisversio tästä 70-luvun hitistä saa sen suomeksi esittäneen Frederikin kuulostamaan lähinnä Ronnie James Diolta. Parasta Black Messiahin versiossa on tietenkin biisin esityskieli, joka on saksa. Toiseksi parasta on se, että sanoista saa jotakuinkin selvän. Enemmän tätä, metalli on turhan ryppyotsainen musiikinlaji - ainakin tämän kokoelman perusteella.

27.04.2008, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.afm-records.de/en/home/new_releases-68.html Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2398
Palaa »